Hur polska Aluminium Gjutning på bilar

gjutning och detaljer på många 1950 och 1960 klassiska bilar består av aluminium. Med tiden blir blank aluminium gjutning tråkig och jolleseglare från repor och år av vittring. Mest aluminium gjutning på bilar är belagd med anodiserad finish, vilket ger en oflexibel skyddande skikt mot korrosion och skador. Det är omöjligt att reparera och polera aluminium gjutning såvida den anodiserade beläggningen avlägsnas noggrant. Använda vissa tekniker och material för att återställa glans till aluminium gjutning på bilar. Saker du behöver
Maskeringstejp Flighter Long sleeve Eye kläder
glasögon
Kraftiga handskar
Kaustiksoda
Vatten
Plasthink Flighter Long-handtag nylon scrub borsta
Sandpapper, 600 grit
Sandpapper, 100-grit
Microfiber rag
frottéhandduk
Aluminium polish
Handhållna roterande verktyg
Microfiber handduk
Visa fler instruktioner
1

Applicera maskeringstejp runt omkretsen av aluminium gjutning för att skydda bilens lack. Sätt på lång ärm kläder, skyddsglasögon och kraftiga handskar.
2

Gör en lösning av kaustiksoda och vatten i en plasthink. Följ kaustiksoda tillverkarens anvisningar om rätt proportioner och blanda tekniker.
3

Skrubba kaustiksodalösning över anodiserad gjutning med en lång-handtag nylon skurborste. Förvara lösningen på listen tills den börjar bubbla.
4

Skrubba gjutning med skurborste för att avlägsna anodiserade beläggning. Applicera mer kaustiksodalösning efter behov. Ta bort den anodiserade beläggningen från aluminium.
5

Sand aluminium med 600-slippapper för att ta bort eventuella gropar och andra orenheter. Applicera lätt tryck till sandpapper och gnugga sida till sida. Följ upp med 100-slippapper.
6

Fukta en microfiber trasa i vatten. Gnid fuktig trasa över gjutningen för att skölja bort kaustiklösningen och sandpapper skräp. Skölj gjutning flera gånger med färskt vatten.
7

Torka gjutning ordentligt med en frotté handduk. Applicera aluminium polera direkt till gjutning i enlighet med tillverkarens anvisningar.
8

Buff formstycket med en handhållen roterande verktyg. Torka av formstycket med en ren microfiber handduk för att avlägsna eventuella rester. Dra försiktigt av maskeringstejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121660.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.