Hur ansöker ett Hand gnidas lackfärg jobb till en Auto

En välgjord, hand gned finish på en bil tillägger att sista touch av klass till en restaurering jobb. Auto målare använder inte akryllack lika mycket som de gjorde i det förflutna, på grund av sin giftighet och eftersom målet är skörare än uretan eller emalj. Trots detta är det fortfarande det bästa valet för hand gnugga eftersom, till skillnad från färg, betyder inte att bota. Successiva rockar blandning med tidigare för att producera en kontinuerlig - snarare än lager - finish som gnidning ökar. Saker du behöver
Maskeringstejp
maskeringspapper
Body filler
Orbital Sander
Våt /torr sandpapper, 120, 220, 400 och 600 grit
rostskyddande
Air sprutpistol
Kompressor
Respirator
Primer
Färgade lack
klarlack lack
Damp putsduk
polermedel
Visa fler instruktioner

1

masken de områden som du inte kommer att måla. Använd maskering papper för fönstren, stötfångare, däck och andra större områden.
2

Sand bort all rost och pensel på rostskyddsmedel. Fyll bucklor och hål med spackel. När fyllmedel har härdat, sand dessa områden ned med en planslip och 120-grit sandpapper, ludd i kanterna in i kroppen för att göra en smidig övergång. Avsluta ludd för hand med 220-slippapper för att ta bort repor.
3

Spray primer och lack. Justera munstycket på pistolen och lufttrycket från kompressorn för att få en vertikal fläkt som är ca 8 inches bred från ett avstånd av 6 inches. Håll pistolen 6 inches från ytan och spraya i en kontinuerlig vänster-höger-mönster från ände till ände, överlappande med ungefär halva bredden av sprutbilden på varje pass. När du är klar, vrid munstycket 90 grader och spraya i en upp-och-ned mönster.
4

Applicera ett lager grundfärg och sedan ett lager av lack färg. Sand lacken pälsen med 400-grit sandpapper och applicera ett andra skikt. Upprepa tills färgton och glans är tillfredsställande. Detta kan ta allt mellan 6 och 10 rockar.
5

Applicera två eller tre lager klarlack lack ovanpå färgen för att ge en yta som kan poleras utan att ändra färgtonen. Sand mellan varje skikt med 600-slippapper. Inte sand sista skiktet.
6

Låt målgång botemedel för flera dagar. Gnid ut med en fuktig trasa och polermedel. Gör inte över-polish eller du kommer att gå igenom målgång. Applicera vax och polera den för en sista touch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121474.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.