Hur återställa blekta Car Trim

Framgångsrika, vintage restaureringar beror på förmågan att återställa bleknade bil trim. Årtionden av övergrepp och muck uppbyggnad på lister lämna dem missfärgade, fula och ofta irreparabla. Återuppliva bleka trim är arbetsintensiv, men belöningen är ett mervärde till din vintage klassiker och en riktigt detaljerad restaurering. När allt, de små detaljerna är de som bilentusiaster tjänar skryta över. Saker du behöver
Skruvmejsel
med lock
Vinyl rengöringsmedel
Sandpapper
Tack dukar
Vinyl färgämne
Vinyl Protectant
Visa fler instruktioner

1

Bestäm vilken typ av restaurering du går för. Fullskaliga jobb, där varje vinylyta - sparka tallrikar, Console. instrumentpanel, pedaler, etc. - kommer åter färgat tillåter dig att välja vilken färg på vinyl färgämne du gillar. Matchande jobb kräver att du har en egen färg färger blandat med en färg och Body Shop. Anpassade färgämnen kan behöva tillämpas med en färg spruta, medan traditionella färger kommer i en sprayburk.
2

Avlägsna vinyl trim och gjutning från fordonet. Det är sällsynt att dessa delar kan återställas samtidigt fortfarande inuti, utan att skada andra delar av interiören. Spara trim lock och skruvar i en separat behållare med ett lock. Dokumentera borttagning med bilder, så att du kan se till att varje bit är installerat korrekt.
3

Undersök varje bit för defekter. Trimma med stora sprickor och hål ska kasseras till förmån för en liknande färgade lappar. Små sprickor, repor och missfärgningar kommer att fastställas under restaurering.
4

Rengör varje beklädningsdetalj noggrant med en full styrka, vinyl renare. Skurborstar med plast borst kommer bort oidentifierbara gunk. Motstå frestelsen att använda hushåll rengöringsmedel, eftersom de kan orsaka ytterligare skador. Skrubba sprickor och springor med en tandborste för att avlägsna smuts.
5

Skölj trim med stora mängder kallt vatten. Hett vatten kan värma trim och få den att förvränga eller förlora sin ursprungliga form. Sand bitarna med fint korn sandpapper för att polera ut repor och skrapmärken. Använd inte slipskivor, eftersom detta kommer att orsaka genombränning varumärken där naturliga struktur avlägsnas. Skölj trim igen och torka varje bit med en mikrofiberduk.
6

Applicera en sträng superlim till små sprickor. Prop trim på en plats där den inte blir störd, så att limmet kan ställa. Superlim torkar tydlig och vinyl färgämne binder till den. Förstärka baksidan av trim med tejp.
7

Paint beklädningsdetaljer lätt och jämnt med vinyl dye valfri färg. Överlappning hållplatser med långa, sida sopade slag för jämn täckning. Låt trim torr. Dye skruvlock med samma mängd täckning. Torka alla delar med en putstrasa för att förhindra damm från att sätta mellan lager av färg. Coat den trimma en andra gång. Den trim kommer att ändra färg med varje efterföljande skikt av vinyl färgämne. Att färga mörkare trimma en ljusare färg, börja med två lager av vit färg först och sedan rockar valfri färg. Låt målade trim torka i 24 timmar.
8

Sätt en liten mängd vinyl Protectant på en luddfri trasa och torka varje beklädningsdetalj. Låt vinyl protectant inrättats för önskad tid. Torka av ytan av trim en andra gång för att polera ut målgång och avlägsna överflödig produkt. Installera trim i omvänd ordning det togs ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121070.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.