Så här förnyar lättmetallfälgar

De lättmetallfälgar på din bil är en av de viktigaste aspekterna av dess yttre kosmetika. En fin uppsättning legeringar göra din bil ser bättre och också maximera dess värde. Över tiden, kan legeringar tar verkligen stryk från att skrapas mot trottoarkanter och från allmänt slitage. Förnya dina legeringar är ett projekt som kan göras på en helg med rätt verktyg. Den sprayfärg som används för målning hjul är tillgängliga från bildelar butiker. Du kan antingen använda färg som är gjord speciellt för målning av hjul eller en vanlig färg som Krylon som är gjord för målning av metall, som fungerar lika bra. Saker du behöver
Färgborttagningsmedel
milt rengöringsmedel kommenterar: Mineral sprit
Maskeringstejp (tillval) katalog Spray primer
Sprayfärg
Klarlack (tillval) katalog 220 , 320 och 400-grit våtslippapper
Visa fler instruktioner
1

demontera hjulen från fordonet om de fortfarande är installerade. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar medan legeringarna är att renoverade. Ta hjulen till en däckverkstad för att få däcken bort från hjulen. Detta är inte absolut nödvändigt, men kommer att göra restaureringen lättare.
2

Skölj hjulen noggrant med en högtryckstvätt eller en vattenslang för att ta bort smuts och skräp. Rengör baksidan av hjulen så ingen smuts eller olja hamnar på framsidan av hjulet under målningen.
3

Skala färg och klarlack från hjulen med en stark färgborttagningsmedel . Låt stripper i blöt tills färgen börjar bubbla. Torka eller slang den gamla färgen bort hjulen. Upprepa tills hjulen helt fråntagen den gamla färgen och klarlack.
4

Rengör hjulen med ett milt rengöringsmedel. Torka dem med sprit. Använd spackel för att fylla i några urgröpningar eller repor. Blanda spackel och inkluderade härdare enligt anvisningarna på produktens förpackning. Tillämpa den på repor. Låt det torka helt. Sand den med 220-grit och sedan 320-slippapper. Upprepa processen tills urgröpningar eller repor är även med angränsande yta av hjulet.
5

Torka hela hjulet med sprit innan målning hjulen. Detta är ett viktigt steg eftersom en ren yta främjar stark färgvidhäftning.
6

Tape utanför centrum av hjulet om du målar i centrum en annan färg än kanten. Spraya på ett tunt lager primer. Låt det torka. Applicera ett andra och tredje skikt, låt primern torka under minst 30 minuter mellan lagren. Våt sand primer med 320-grit och 400-grit våtslippapper.
7

Torka hjulet ner med lacknafta igen. Spraya på ett tunt lager av färg. Låt det torka i en minut eller så. Applicera två till tre solida skikt, låt färgen torka i 30 minuter mellan lagren. Våt sand färgen med 320-grit och 400-grit våtslippapper. Valfritt: Låt färgen torka i flera timmar och sedan applicera två till tre lager av klarlack. Låt hjulen att torka över natten innan du försöker montera däck på dem eller installera dem på bilen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121478.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.