Hur man målar en fräsch Cover luftintag

En friskluftsintag, vet också som en kall luftintag är en enhet på inloppssidan av en motor som ger kall, frisk luft till motorn. De intagen är oftast mot framsidan av motorrummet och täcks oftast av en metall-eller plastlock. Med tiden kan luftintag omslag blir bleka och repad. Tillbaka dem till nyskick kan göras på ett par timmar med rätt verktyg och know-how. Saker du behöver
Spray primer
Sprayfärg papper
Sand (220-grit till 400-grit) katalog verktyg för att ta bort luftintagsskydd kommenterar: Mineral sprit
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket luftintaget. Detta är vanligtvis hålls på med antingen clips, skruvar eller bultar. Kontrollera hur locket är fäst i motorrummet eller konsultera din instruktionsbok innan du tar bort den.
2

Inspektera locket luftintag för sprickor eller skador. Om det finns några sprickor, fixa dem med epoxi och sedan jämna till ytan med Bondo eller spot kitt. ​​
3

Mask alla områden i locket som du inte vill ska målas, så som märken eller klistermärken varning, med maskeringstejp.
4

Sand locket med 220-grit och sedan 400-slippapper.
5

Rengör locket noggrant med mineral andar. Se till att luckan är helt fri från olja och smuts innan du applicerar färg.
6

Spraya på ett tunt lager primer. Låt primern torka i en minut eller så innan två eller tre fasta rockar. Låt primern torka mellan varje målning och sand färgen med 400-slippapper mellan strykningarna.
7

Spraya på ett lätt damning av färg. Låt färgen torka i en minut och sedan tillämpa 02:58 solida rockar. Använd samma procedur som användes för grundning för färgen pälsen. Om du inte söker en klarlack, så våt-sand hela vägen upp till 1200-grit, flyttar upp i finhet som du går.
8 p Om du vill ha en glänsande finish, applicera en klarlack över den slutliga färgen pälsen. Applicera två till tre lager och sedan våt-sand fram till 1200-grit sandpapper. Sätt tillbaka locket luftintaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121196.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.