DIY: Cabriolet Top Dye

Om du äger en cabriolet och tillbringar mycket tid med toppen i uppfällt läge, där det är föremål för starkt solljus, regn och andra element, det ser nog lite bleka. Installera en ny topp är alltid ett alternativ, men om din befintliga topp inte slits och är strukturellt ljud, sedan köpa en ny bara kan vara ett slöseri med pengar. Färgning en topp är ett alternativ som många konvertibla bilägare har utnyttjat. Skälen för färgning en Top
p Det finns ett par anledningar till att man kanske vill överväga färgning en sufflett. Den vanligaste orsaken är att det material som bordsskivan är gjord av har bleknat eller blivit smutsig från år av att utsättas för väder och vind. En urblekt suffletten kan förringa mycket från bilens utseende. Färgning toppen förvandlar det.

Det andra skälet för färgning en topp är att ändra utseendet på din bil. Anta att du äger en vintage sportbil med en fin solbränna topp, men om du inte gillar färgen och tror att det skulle se bättre ut i svart eller ens en mörkare brun. Du kan färga upp en annan färg, och, i processen, drastiskt ändra utseendet på din bil. Bara tänk på att du inte kan färga en mörkare färg till en ljusare färg, men det är relativt lätt att färga en ljusare färgad topp till en mörkare färg.
Typer av Dye
p Det finns flera företag som erbjuder färgämne för suffletter. Ett av kriterierna för att avgöra vilken typ av färgämne för att använda är vilket material din topp är gjord av. De flesta toppar är tillverkade av antingen vinyl eller tyg, med vinyl är vanligare och billigt. Båda dessa typer av toppar kan färgas med rätt tillvägagångssätt och material. Om du har en vinyl topp, försök sedan Black-Top färgämne från evigt Black (se avsnittet Resurser) För tyg tops, använd ett tyg färgämne som den typ som Rit gör (se Resurser avsnitt).

Hur man färga en Top

Det första steget vid färgning din suffletten är att rengöra den ordentligt. Använd en mild tvål och vatten. Blötlägg toppen med vatten och sedan skrubba toppen med en mjuk borste som har doppats i tvål och vatten, rengör hela ytan på toppen så grundligt som möjligt. När toppen är rengjord, låt den torka över natten eller i solljus.

Applicera den översta färgen med en pensel, med början i mitten och borsta det på jämnt och i en riktning på hela ytan på toppen. Du kan behöva tillämpa tre eller fyra lager för att få fullständig och grundlig täckning. När du färga toppen, se till att du maskera något av de områden nära bilen för att undvika att få färg på dem, och bära gamla kläder som du inte har något emot att få färg på. Se till att du lämnar toppen i uppfällt läge för ett par dagar efter att du färga det för att säkerställa att färgen härdar och helt suger in ovanifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121306.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.