Syftet med Vaxning bilen

Vaxning en bil är en vanlig metod som är utformad för att belägga en bils lack med bil vax för att förbättra sitt utseende och göra det längre. Även vaxning en bil är inte en nödvändighet, och trots att många bilägare göra något mer än att tvätta sina bilar regelbundet, ger vaxning en bil fördelar för dess färg jobb. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste orsakerna till att applicera vax på en bil. Skydda Vehicle Paint
Vaxning

en bilens exteriör går en lång väg mot att skydda integriteten och villkor för dess färg jobb. Vax tränger djupt in i bilens färg, där den fäster sig till varje enskild färg molekyl och fungerar som en skyddande barriär mot miljögifter och föroreningar. Ett bra vax jobb minskar också de skadliga effekterna av solens ultravioletta strålar på en bils lack och begränsningar sol-inducerad färg bleknar.
Marknadsför Exterior Städning

Ett bra vax jobb hjälper till att hålla en bil ren och hjälper till att förhindra att smuts, damm och vägsmuts fastnar på en bils färgytan. En vaxad bil yta skapar en hal, non-stick yta som stöter bort många typer av miljö-och vägkanten partiklar, vilket hjälper till att skydda bilens lack från färgning, skrovlig och strimmor. Bilar utan ett bra vax jobb tenderar att ackumuleras tunga smuts partiklar som, om de lämnas under lång tid, kan bädda in sig i den målade ytan och vara mycket svåra att få bort.
Förbättra bilens utseende

En bil som har en bra kvalitet vax jobb helt enkelt ser bättre än en bil utan en. Förutom att skydda bilens lack, gör ett bra vax jobb bilens färg glans och glittrar, och det sprutar trött, sliten gammal färg med nyfunna lyster. De flesta bilägare som värdesätter sin bils utseende har sina bilar tvättas och vaxas regelbundet, både för att skydda och bevara integriteten i sin bilens färg men också att det ser bättre och mer tilltalande.
Förläng Vehicle Paint Life
måla

bil som regelbundet vaxad håller längre och håller upp bättre över tid än billack som sällan är vaxad. De nedbrytande effekterna av miljöfaktorer i kombination med den enkla tidens gång bryts långsamt billack och får den att brytas ner och även spricka och skal. Hålla billack regelbundet vaxad skyddar den från solljus, smuts och fett som är så skadliga för billack och avsevärt minska dess livslängd.
Förhindra oxidation
Oxidation

, vilket är en form av färg bleknar oftast orsakas av exponering för hög värme, är ett typiskt problem som drabbar de flesta äldre färg jobb. Oxidation drabbar vanligen en bils huva, där värmen från motorn utstrålar till huven panelen och exponerar färgen på motorhuven för extremt höga temperaturer. Biltaket och bål är två andra vanliga områden som upplever höga nivåer av oxidation på grund av direkt solljus som träffar dessa områden. Ett bra vax jobb skyddar varje enskild färg molekyl mot stark värme absorption och kraftigt reducerar uppkomsten av färg oxidation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121016.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.