DIY Car Painting Rub Touchup

Varje ofta kört bil kommer sannolikt uppleva någon typ av färg nick eller repor orsakade av små stenar, pinnar och annat skräp. Dessa små marker är ful men absolut inte motiverar en helt ny lack. En enkel lösning är att göra en liten gnugga Bättringsfärg jobb själv. Detta kommer att skydda karossen från rost och hålla bilen ser trevligt. Dock är denna typ av bättringsfärg jobb för små repor, skråmor och stötar och inte för större lackskador orsakade av en sida slägga eller liknande skador. Saker du behöver
Bättringsfärg
Pen sander
Skrot bit metall
bilpolish
Visa fler instruktioner
1

Välj retuschera måla som nästan matchar färgen på din bil. Köp en bil bättringsfärg kit på en lokal Biltema, återförsäljare eller vid en webbshop som Paint Scratch eller Automotive Touch Up.
2

Tvätta bilen noggrant och undersöka de områden som behöver rört upp. Leta efter små repor och chips som du vill retuschera. Doppa en luddfri trasa eller pappershandduk i tvättsprit. Gnid alkohol doppade trasa eller pappershandduk på repor och chips du vill röra upp, ta bort smuts skräp och löst sittande färg.
3

Sand repa eller nick något med en penna slipmaskin. Dessa är små slipning verktyg du kan hitta i en auto detalj butik eller auto delar butik. Torka området igen med handduk eller trasa doppad i tvättsprit för att avlägsna eventuella slipning partiklar.
4

Doppa en liten fin svamp applikator i bättringsfärg. Mest Bättringsfärg kit inkluderar en applikator. Gnid applikatorn på en bit av metall så att du får en uppfattning om hur den tillämpas. Gnid ett tunt lager färg över chipet utan att röra den icke skadade lacken, men täcker chip så ingen exponerade metallen lämnas utan färg. Omålad metall kan börja rosta. Börja på paint marker som ligger på den nedre delen av bilen där de inte är väl synlig. Fortsätt att doppa färgapplikatorn i färg och gnugga synliga märken och repor. Låt färgen torka i en timme eller två och applicera ett andra lager färg om det behövs. Låt bilen torka över natten.
5

Kontrollera färgen touch upp jobb att se till att färgen inte är klibbig. Undvik att köra medan färgen fortfarande är klibbig eller damm och smuts kommer att följa färg. Polera hela bilen så att färgen smälter in i äldre färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121643.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.