Hur man använder Matte billacker

Använda matt bil färg är en enkel process. Den viktigaste processen i varje färg jobb är det prep arbete. När du har bilen förberedd och redo att ta färgen, då den faktiska färgen processen är mycket enkel och lätt. Du behöver inte köpa matt färg för att uppnå den matt utseende. Att helt enkelt lägga talk regelbunden bil färg skapar en matt färg yta. Saker du behöver
Kemiska färgborttagningsmedel
plastskrapa
diskmedel
Dual Action orbital luft sander
plast filler
skumtejp
maskeringspapper trasor
Work
Matte primer
färg spruta
220 sandpapper
slipblock
Automotive måla
Talkpuder
Visa fler instruktioner
1

Applicera strippa kemisk färg till ytan av bilen. Låt strippa att sitta i ca 10 minuter, sedan skrapa bort med en plast skrapa. Tvätta bilen med rent vatten och diskmedel för att avlägsna strippa rester.
2

Slipa ytan på bilen med en dubbelverkande oscillerande luft sander att avlägsna alla spår av färg och förbereda bilen för matte måla. Addera 3

Fyll några repor eller gropar i ytan av bilen med plast spackel och en plast skrapa. Låt fyllmedel för att torka i två timmar. Sand filler, så att det flyter smidigt med resten av fordonet.
4

Tape bort alla delar av bilen som du inte vill ha målade med skum tejp. Detta inkluderar alla glasbruk på bilen. Använd maskeringspapper att skydda underredet av bilen och däcken från paint spray. Tape pappret på plats med skumtejp.
5

Torka hela ytan av fordonet med en fuktig trasa. Låt torka i två timmar.
6

Spray en matt primer över hela ytan av bilen. Låt primern torka under en timme. Slipa grundfärgen med våt 220 grit sandpapper på en slipkloss. Applicera ytterligare ett lager grundfärg och sand på samma sätt.
7

Tvätta bilen och låta det torka innan du lägger den täckfärg. Repaper och tejpa fordonet innan det matt färg.
8

Skapa en matt färg genom att blanda ½ kopp talk till varje liter färg. Spraya färgen på ytan av fordonet. Låt varje lager torka i två timmar, och tillämpa en total av tre till fem lager färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121747.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.