Fördelar & Nackdelar med leasing och finansiering en bil

leasing och finansiering en bil har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar. En viktig skillnad mellan de två är den typ av bil lånefinansiering köpoptionen är avsedd för. Det är viktigt att tänka på hur länge du planerar att ha bilen innan du bestämmer vilket alternativ att gå med. Kortfristiga ersättningar

Leasing en bil kan du betala bara för den tid du faktiskt använder bilen. Beroende på återförsäljare, kan du kanske att underteckna ett avtal som tillåter dig att ta kontroll över bilen utan att behöva göra en handpenning. Kostnader du är ansvarig för är moms, en ekonomisk ränta eller pengar faktor och avgifter. Du kan också bli ombedd att betala en deposition för bilen. Betalningarna sätts upp på en månad-för-månad. I slutet av ditt avtal, kan du returnera bilen till återförsäljaren eller köpa bilen direkt genom att täcka andrahandsvärde. De månatliga betalningar täcker avskrivningarna kostnader och finansiering eller räntekostnader. Fördelar med kortsiktiga betalningar eller leasing är du inte skyldig att betala en handpenning, och du betalar bara för den tid du har besittning av bilen, vilket är under hela ditt kontrakt. Du kan hyra en bil för så lite som 24 månader eller så länge som 60 månader. Nackdelar med kortsiktiga betalningar eller leasing är du inte äger bilen direkt även efter avtalstidens utgång.
Långsiktiga betalningar

Över tid är leasing mer dyrare än att finansiera en bil genom en traditionell bil lån. Om du bestämmer dig för att behålla din hyrda bil, efter att du betalar de återstående avskrivningskostnader, kommer du nästan alltid har betalat mer för bilen under en period av fem år eller mer än vad du skulle ha betalat hade du köpt bilen genom ett traditionellt lån. Tänk på det här sättet. Om du hyr tre bilar under perioden 6 år, kommer du att betala mer än om du köper en bil genom ett lån, betala bilen ut i 5 år och sedan gå vidare för att köra bilen i ytterligare 4 till 5 år frånvarande månatliga betalningar. Om du aldrig köpa den leasade bilen direkt, kommer du att fortsätta att få betala månatliga leasing avbetalningar och aldrig äga en bil direkt. Addera ditt bilägande

Leasing ger dig möjlighet att betala lägre månatliga avbetalningar för din bil. Lån betalningar fastställs baserat på din kreditvärdighet och den totala kostnaden för fordonet. När som helst efter att du underteckna låneavtalet, kan du sälja bilen för en vinst eller för lika värde vad du köpt bilen för. Du kan inte sälja eller byta en hyrd bil om du betala av den återstående avskrivningen i slutet av kontraktet.
Reparationer

Större bil garantier täcka kostnaderna för reparationer oavsett du hyra eller finansiera din bil. Men även om du hyr en bil, är du ansvarig för smärre reparationer och underhåll som oljebyten, olycksfall-relaterade reparationer och däckslitaget. Leasing nackdelarna hör att inte kunna göra konstruktionsändringar av bilen utan leasingbolagets godkännande. Till skillnad från leasing, om du köper en bil genom en traditionell bil lån, kan du måla bilen, lägga till en ny stereo eller sätta nya stötfångare och fälgar på bilen.
Gap Försäkring

Vanligtvis kommer en bil hyresavtal med gap försäkring. Gap försäkring täcker gapet i kostnad mellan vad som är kvar på hyresavtalet mot mängden av bilens totala värde. Försäkringen ger dig skydd bör din leasade bilen bli stulen eller förstörd. Många bilhandlare som säljer bilar erbjuder gap försäkring också. Fördelar med att hyra en bil över finansiering leasade personbilar automatiskt kommer med gap försäkring, vilket kan spara dig tusentals dollar i avskrivningskostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94450.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.