Lagarna om Cosigning för en auto lån

medpåskrivande ett billån för många människor innebär helt enkelt att ge stöd för någon att få en bil. Juridiskt sett kan transaktionen betyda så mycket mer, särskilt om den primära undertecknaren har svårt att betala tonen eller har en olycka utan försäkringsskydd. Medan den primära undertecknaren ensam besittning av fordonet, erkänner lagen co-signer som en faktisk co-ägaren av fordonet och tillskriver delat ansvar för eventuella negativa incidenter fordonet kan vara inblandade i. Lagen också tilldelar delat ansvar för lån eller hyra i händelse av att de primära signer standardvärden. Ansvar

När någon går med på att cosign för ett billån, är de överens om också att ta fullt ansvar för lån eller leasing, liksom bilen. Till exempel är cosigner sannolikt att bli ekonomiskt ansvariga för lån eller leasing om den primära undertecknaren underlåter att göra de betalningar. Och, på borgenärens gottfinnande, kan cosigner även hållas ensam ansvarig om borgenären fastställer att samarbete signerat har bättre resurser för att betala lån eller leasing. Borgenären faktiskt kan utöva samarbete signerat även om det primära undertecknaren inte har vänt i vehicle.If den primära signerat på lånet inte upprätthålla full försäkring på fordonet, blir samarbete signerat ansvariga för någon skada på egendom eller kroppsliga skada, rätt tillsammans med den primära undertecknaren. Detta innebär att det samarbete signerat belastas med fullt ansvar för fordonet, även utan att någonsin köra den..
Lagar för borgenärer
borgenär kan sälja bilen.

borgenären har rättsliga åtgärder mot både den primära undertecknaren och cosigner och kan begära upplösning från endera eller båda parter om betalningarna missas eller om lånet går till standard. Om lånet går till standard, eller om de primära signerat filerna om konkursskydd, får borgenären fortsätta cosigner för hela beloppet. Eventuellt kan borgenären sälja också fastigheten och håll cosigner ansvarig för eventuella gap i försäljningen belopp och lånebeloppet. Det finns ingen konkursskydd för cosigners.
Lagar för cosigners

Cosigners har vissa rättigheter enligt lag, men begränsad. Som en verklig co-ägaren av fordonet, kan co-signer be långivaren att anmäla honom eller henne när en schemalagd betalning har missat eller gjort sent. Om cosigner har kännedom om en sena eller missade betalningar, ger lagen möjlighet att föra kontot aktuellt med en betalning för att mildra skador på cosigner: s kreditvärdighet.

I extrema fall av flera missade betalningar, cosigner kan faktiskt säkra besittning av fordonet. Efter att ha tagit besittning får cosigner utnyttja optionerna för att antingen ta över betalningarna, betala hela lånet eller sälja bilen. Medel från försäljning av fordonet kan användas för att betala av hela eller delar av lånet, skapa en annan väg för att skydda cosigner: s kredit-och finansiell exponering. Som en sista utväg

tillåter lagen cosigner till fil en stämning mot den primära undertecknaren. Sådana rättsprocesser kan uppstå om den primära undertecknaren har gjort lånet gå in standard och kommer inte att göra bilen tillgänglig för cosigner. Lämna in en stämningsansökan kan också försöka att täcka gapet mellan medel från försäljning av fordonet och det resterande finansiella skulden till borgenären.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94552.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.