Hur Sandgjutet ett motorblock

Sandgjutning ett motorblock tar tid, förberedelser, material och resurser. Foundry erfarenhet och verktyg behövs. Du kommer att hantera smält metall vid temperaturer över 1000 grader C. Hälla metall kräver lagarbete. Du behöver en vän att hjälpa till att hälla och en eller två personer att hjälpa till. Sandgjutning är snabbare än att använda gips, och det används för motorblock och andra delar som inte behöver en förfinad yta. Sanden är beredd och metallen gjuts. Sedan kyler motorblock innan det kan bearbetas. Saker du behöver
gjutsand
vedlåren
vattenhink
Brandsläckare
Grafit spraya
Kraftiga läderhandskar
värmesköld
Skyddsglasögon
Mask
Reflex kostym
skinnbyxor
Stövlar
Furnace
Crucible
aluminiumtackor eller aluminiumskrot
Foundry verktyg
Ventilation
Visa fler instruktioner
1

få allt klart för pour. Ordna en tid och datum för ditt team för att hjälpa till. Tänd ugnen och släpp din aluminium i degeln.
2

Gör en form av motor som ska gjutas. Spraya ytan på din isär motorblocket med grafit spray. Detta kommer att smörja ytan och skapa ett lager så att sanden inte fastnar på den ursprungliga pjäsen.

Sålla sanden. Lägg en skvätt vatten så att sanden inte är helt torr. Tryck in den i vedlåren. Tryck ner den. Lyft motorblocket och tryck in det i sanden. Dra ut den igen och ställ den åt sidan. Rengör av motorn med vatten. Åtgärda eventuella fläckar i sanden som inte kom ut helt. Platta toppen. Lägg luftventiler vid behov. Spraya sanden med grafit.
3

Lägg tillräckligt med aluminium till degeln för att fylla det. Du kommer att behöva cirka 200 kg. av aluminium beroende på modell av din motor. Öppna spränga dörren försiktigt. Drop in varje göt med ditt gjuteri verktyg noggrant. Skumma bort "avskum" på toppen med din gjuteri verktyg. Detta innehåller legeringar och andra metaller som kan göra din motorblocket instabil.
4

Börja pour. Klä i skyddande klädsel. Ha en brandsläckare redo. Samarbeta med en vän för att pour. När du är klar, dra degeln ur ugnen och gå över till sandlåda. Häll den heta metallen i sanden, och se till att fylla alla områden. När det har toppat, byt degeln i ugnen.
5

Bryt formen efter den har svalnat en till två dagar. Skådespelarna ska vara rumstemperatur innan du försöker att hantera det.
6

Machine motorn och ta bort ojämnheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92349.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.