The History of anpassa bilar

Den skräddarsydda bilen har varit en del av fordonsindustrin landskapet sedan starten av bilen. Jordbrukare och ranchägare anpassas ofta sin Ford Model Ts att skapa en pickup att dra varor och fungera som en ranch fattighus. Det var inte förrän i början av efterkrigstiden som bilar anpassade för hot rods för utseende, hastighet och som ett uttryck för förarens personlighet. Anpassning Defined

En skräddarsydd bil är ett fordon som ändras från fabriken specifikationer. Eventuella ändringar bilens kropp, mekaniska komponenter och inredning betraktas som anpassning. Vissa bilägare lägger endast smärre tillägg, såsom krom hjul eller en sport-stil ratt som inte kommer från automaker fabriker. Övriga ägare utför fullständiga anpassningar som radikalt förändrar kroppen och motorn i bilen.
Tidiga efterkrigstiden

Egen bil entusiaster generellt föll i två läger direkt efter andra världskriget . Tillbaka militärer hittade ofta jobb i bilreparationer butiker eller bensinstationer samtidigt gå på college på GI Bill. Många mixtrar med Ford 1932 kupéer eftersom de var utrustade med mångsidiga V-8 motorer. Den coupe sänktes och dess skärmar och huv bort. Den taklinjen var ofta sänkt genom att skära tre inches från pelarna. Det andra lägret består av mexikansk-amerikaner utveckla mycket mer genomarbetade lowrider anpassningar på sådana fordon som Mercury 1949.
The Look

Factory bilar genomgår en anpassad transformation kan hackas genom att ha taklinjen sänks. Fordonet är ofta kanaliseras genom att sänka kroppen över ramen - i stället för på toppen - att ha det stå bara ren inches ovanför marken. Customizers ofta "frenched" sina bilar genom svetsfogar fabriken för att skapa en one-piece sömlös look. Dörrhandtag, dörrlås och hålen fylldes för en mjukare look.
Prestanda

Ford V-8 var ursprungligen den primära anpassade motorn. Men Chrysler Hemis också anpassas. Någon av Chevrolets small-block v-8s - notably 350 - fick också behandling. Anpassning ingår tillsätta en fyra-FAT förgasare, högpresterande headers avgassystem, en snabb golv shifter och trimma motorn för mer hästkrafter. Kosmetiska handen med krom ventilkåpor, fläktar och luftrenare. Addera Lowriders

lowrider definierat anpassade bil bild av efterkrigstidens Kalifornien. Utarbeta metallic färg system, väggmålningar på bålen och huva, och färger i två toner dominerade Lowrider look. Chrome tråd fälgar och lågprofildäck läggs till sänkt hållning. Factory klädsel revs ut och ersattes med omsorgsfullt utformade läder eller vinyl.
Pionjärer

Gene Winfield och George Barris var tidiga pionjärer inom Custom Car fältet, producerar många stilar . Winfield producerade 1956 Mercury "Jade Idol." Det innehöll en blandad färgsättning och Chrysler tailfins. George Barris, grundare av Barris Kustom Industries, var kanske den ledande rösten i början anpassade bil rörelse med sin serie av besynnerliga mönster, däribland den berömda Batmobile, tillverkade av en 1955 Lincoln Futura konceptbil för 1966 till 1968 "Batman" TV-serie . Addera ny publik

Car anpassning har ännu mer populärt på grund av en sådan tv-program som "Pimp My Ride", värd Xzibit. Showen har varit på luften sedan 2004 (från 2009) och har lockat en ny publik av unga kvinnor som Xzibit team förvandlar sina clunkers till konstverk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91653.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.