Knep för att göra din bil snabbare på Race Track

Det finns många olika sätt att göra en bil snabbare runt en racerbana, av vilka vissa är gratis och vissa av dem är ganska dyra. Men oavsett vad din budget, det finns nästan alltid något som kan göras för att lägga till hastighet, oavsett om det är genom att ta bort vikt eller lägga hästkrafter eller stelhet upp fjädring för bättre hantering. Sätt bilen på en diet

Det första steget i en allvarlig regimen att få mer fart ur en bil på en racerbana är att eliminera övervikt. Börja med interiören. Ta bort lager tunga platser till förmån för lättare, ett stycke racing hinkar med glasfiber eller kol skal fiber. Om du inte behöver baksätet, ta bort dem och lägg ett tunt lager av mattan i deras ställe. Mer extrema åtgärder skulle avlägsna fabrik mattor och ljuddämpning under mattan. Ersätt mattan med ett tunt lager av mattan för att hålla bilen relativt civiliserat. Du kan också ta bort dörrpanelerna och eventuella extra invändiga paneler som inte behövs. Antingen lämna dörrarna nakna eller göra några lätta paneler från fiberskivor och klädd i ljus vinyl. Stock rattar är oftast större och tyngre än en liten eftermarknad hjul, så ersätter detta. Plus, kommer du att få bättre kontroll över fordonet. För utsidan, ta bort tunga stötfångare som inte behövs för spåret och ersätta de stock paneler stål med lättare glasfiber karossdelar. En mer extrem steg ersätter beståndet glas med plexiglas, vilket kan vara lätt att skära och montera.
Gör din bil mer Agile


Nästan varje gata bil kan dra nytta från ett förstärkt upp fjädring, särskilt om avsikten är att gå snabbare på banan. Börja med att byta ut beståndet fjädrar med lägre och styvare fjädrar, para ihop dessa med styvare, justerbara stötdämpare. Därefter byter de mjuka gummibussningar med hårdare uretan bussningar. Detta kommer att minska onödig förflyttning från suspensionen och ge föraren mer feedback. Installera en strut brace är en bra idé också, om det är tillämpligt för ditt bilmärke. Detta minskar chassi flex under aggressiv kurvtagning. Större sway-barer kan vara ett effektivt sätt att göra din bil snabbare genom att minska mängden av lean det upplevelser i ett hörn. Bara se till att använda den rätta balansen av barer. För stor för en bakre krängningshämmare kan göra ditt överstyrning och svår att kontrollera, medan en alltför stor främre baren kommer att göra det understyrning eller tryck på utsidan av svängen och kostar tid. Uppgradera bromsarna genom att installera ett bromsbelägg med en förening speciellt för aggressiv användning av spåren. Följ kuddar med större bromsok och rotorer för en större svepte bromsning är, vilket är det belopp av området där elektroderna vidröra rotorerna vid inbromsning.
Byt Hjul och däck

Byt däcken stock gata med en uppsättning mjukare R-förening (racing) däck. När race däck värms upp, de erbjuder massor av grepp och är mer förutsägbar vid gränsen. De varar inte så länge som standarddäck, dock, och är dessutom inte lika säkra i regnet. För nästa steg, installera en uppsättning lättare fälgar för en minskning av un-fjädrade vikten, vilket är den mängd vikt som bärs av fjädringen. Detta kommer att lägga till hastighet samt lyhördhet.
Skicka din bil till gymmet

öka mängden ström en bils motor producerar är ett avgörande steg för att få snabbare varvtid gånger. Gör detta efter avstängning och uppgraderingar broms för att se till att din bil förblir kontrollerbar vid gränsen. Lägg ett fritt flöde avgaserna och rubriker som det första steget. Efter det, kan motorn byggas med högre kompression kolvar och lättare internals för snabbare revving och mer makt. Lager växellådor är oftast utformade för att maximera bränsleekonomin och motorväg drive-förmåga, men inte prestanda. Byte av lager transmission med en som har närmare utväxling förbättrar accelerationen och minskar varvtider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91709.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.