Hur man gör min 1967 Cougar Drag Car

Att bygga ditt 1967 Mercury Cougar i ett drag bil, är det inte nödvändigt att badkaret ut den bakre änden och helt förstöra integriteten av själva bilen. I själva verket är det mycket bättre att bygga det klassiska som en mild street /strip drag bil som det skulle ha byggts i 1967. Denna typ av retro hot rod kan enkelt flytta dig ner på spåret i låga 10-sekunders intervall eller lägre, beroende på hur mycket modifiering du vill utföra. Saker du behöver
427 Cobra-Jet Ford Racing motor
Race-specifikationen fyrväxlad växellåda
Race-style kompressor
Racing slicks bakdäck
front Drag Race däck
Magnesium hjul
Automotive handverktyg
NHRA-godkänd bränslecell
4-punkt racing sele
Visa fler instruktioner
1

Ta beståndet motor och transmission av Cougar och transplantation in i motorrummet en ny 427 big block motor från Ford Racing tillsammans med race-specifikationen sändning. Dessa motorer producera över 500 hästkrafter från fabriken och är speciellt framtagen för användning i milda bilar dragrace. Motorerna använder samma bränsleledningar och slangar kylvätska, och överföringen installeras utan modifiering i transmissionstunneln av bilen.
2

Byt den nya motorns förgasare och insugningsrör med rötter stil kompressor. Förgasaren och luftrenaren kommer att installera på toppen av kompressorn. Kombinationen av motor och kompressor kan så mycket som 750 hästkrafter, vilket är tillräckligt för en 10 till 11, andra 1/4 mile friktionsracer. Alla ytterligare makt kräver installation av en National Hot Rod Association (NHRA) godkänd störtbåge. Undvik detta för att hålla bilen i den modifierade mild street klass racing.
3

Installera dragrace framdäcken med magnesium hjul på fram och bak på bilen. Bakre dragrace däck är mycket större än framdäcken, som är utformade för att ge så lite rullmotstånd som möjligt. Magnesium fälgar är lätta och bättre kunna acceptera stressen av flera fordon lanseringar på en dra remsan.
4

bort bilens cell lager bränsle från under bilen och installera en NHRA-godkänd bränslecell i bilens bagagelucka. Dessa är mycket mindre, och är konstruerade av en blåsa inom en metall eller plastlåda som förhindrar bränslespill i händelse av en olycka på banan. Bränsleceller krävs av NHRA för alla modifierade milda race street dra bilar.
5

Ta beståndet förarens säkerhetsbälte från bilen och installera en race-stil sele som har minst fyra punkter förankring . Välj en sele som fungerar bra med din Cougars interiör för att undvika att ändra inredningen i bilen för mycket. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92283.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.