Blow-off ventil Typer

Ett slag-off ventil, även känd som en pop-off ventil, kringgå eller dumpa, är en säkerhetsventil med vakuum-aktiverad tryck. Den består av ett vakuum anslutningspunkt, fjäder och kolv, samt ett utlopp och inloppsport används för att avlägsna laddtrycket från intag sektion av en motor med gasreglaget i ett stängt läge. Det hjälper också till att minska den "turbo lag" mellan växlingar. Blow-off-ventiler är fästa till rörsystemet mellan kroppen av gasspjället och turboladdarens kompressor. Atmosfärisk

En av de två huvudtyper av blow-off ventil, lindrar en atmosfärisk friblås ventil laddtrycket genom ventilering övertrycket från systemet och ut i atmosfären, vilket indikeras av namnet. Atmosfäriska blow-off ventiler är kända för "svischande" ljudet de gör när du släpper trycket.
Återcirkulerande

Designad för rally och off-road fordon, det recirkulerande blow-off ventil, även känd som lod-back blow-off ventil, utför motsatsen till den atmosfäriska versionen. Med denna modell, är ventilen trycket återcirkuleras till intaget systemet innan turboaggregatet inlopp. Mycket tystare än den atmosfäriska versionen, recirkulerande blow-off ventilerna helt överensstämmer med utsläpp och buller efterlevnad av standarder. Denna form av blow-off ventil ger också ytterligare hinder mot sand, lera och smuts skador.
Dual Port

Blow-off ventil tillverkare Turbosmart erbjuder ett hybrid version av atmosfäriska och återcirkulerande blow-off ventiler. Detta Dual Port har ett lod-back och trumpet fastsättning som gör att ägaren av fordonet att välja mellan den typ av ventil som används tryckavlastning. Turbosmart Dual Port kan utföra enskilda funktioner i en atmosfärisk eller återcirkulerande blow-off ventil eller kan användas för att kombinera funktionerna i två-i-ett. Dual Port blow-off-ventiler är konstruerade för fordon med känsliga air-flow system för mätaravläsning. Med blow-off ventil modeller som är modellspecifika och universell passform, kan Dual Port blow-off ventil användas på praktiskt taget alla turboladdade fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91968.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.