Hur Wire Solar till en Prius

Använda solenergi för att ladda batteriet i din Toyota Prius kan du förbättra din Prius upplevelse genom att utnyttja förnybar resurs av solljus. Ledningar solenergi till ett batteri Prius är en ganska enkel process. Det kräver en del koncentration samt några verktyg från din lokala järnaffär. Men om du saknar erfarenhet ledningar elektriska kretsar, konsultera en erfaren tekniker innan du börjar. Saker du behöver
Slip-gemensamma tänger
Lödkolv
Löd
blockeringsdiod
Elektriska ledningar
sidavbitare
Visa fler instruktioner

1

koppla ifrån bilbatteriet innan du börjar arbeta, för att vara säker.
2

strippor Använd tråd för att ta bort ca 1/2 tum av isoleringen från ändarna av tre elektriska ledningar.

3

Ta bort tråd-fästbultarna på de positiva och negativa polerna på ditt bilbatteri. Anslut en kabel till den positiva polen, och en tråd till den negativa polen, genom att halka oisolerade trådändarna i hålen du skapade när du tagit bort bultarna. Löd kabeln till terminalerna, och ersätta wire-fästbultarna.
4

Twist kabeln ansluten till den positiva batteripolen runt den positiva tråden i spärrdiod. Den blockerande diod gör att laddning flödar i en riktning, från solpanelen till batteriet, hindrar panelen från att tömma batteriet på en molnig dag. Löd anslutningen.
5

Twist den negativa kabeln på din blockerande diod tillsammans med en tredje elektrisk tråd. Fäst elektriska ledningar till den positiva terminalen på din solpanel. Löd anslutningen.
6

Fäst den negativa polen på solpanelen till den elektriska ledningar kopplade till minuspolen på bilbatteriet. Löd anslutningen. Sladdarna är klar.
7

Anslut ditt bilbatteri. Du är redo att ladda batteriet med solpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92212.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.