Så här ändrar min AE92 Corolla

Den AE92 Corolla markerade övergången från bakhjulsdrift till framhjulsdrift för Toyotas Corolla-plattform, och därmed är en helt annan bil från den berömda AE86. Den AE92 gör fortfarande ett kraftfullt vapen när det är rätt inställd. Närmar holistisk inställning med en tydlig budget och mål i åtanke är betydligt mer produktivt än att bara välja en oberoende lista över eftermarknaden delar. Från hjul och upphängning till bolt-ons och motor tuning, kan AE92 uppgraderas på nästan alla sätt. Instruktioner
1

Byt ut din AE92 börser hjul för några lätta legeringar. Oavsett om en bil är utrustad med stålhjul eller stock aluminiumfälgar, de är tyngre än de borde vara och storlek 13 - eller 14 - inches. Lätta hjul hjälper Corolla att prestera bättre i både acceleration och kurvtagning. Wheels över 15 - tum i diameter eller mer än 7 - tum bred kan ha problem montering i hjulhusen, beroende på de valda däcken och fjädring inställningar. Fråga den tekniker vid ratten butiken att montera ett hjul på bilen för att se till att det inte finns någon hjul offset eller frågor clearance. Den AE92 s bultmönster är 4x100, vilket innebär fyra monteringshålen med en delningsdiameter av 100 mm.
2

Ge bilens fjädring en grundlig ljumma over. Som med alla 20-år gammal bil, är det sannolikt vissa komponenter kommer att behöva bytas ut. Suspension bussningar bör bytas ut i alla fall, om de inte är helt nya. Ersätt de främre och bakre anti-vingla barer med styvare eftermarknaden enheter för att hålla kroppen rulle i schack. En fullt justerbar coilover fjädring systemet gör ett trevligt komplement till AE92.
3

Bestäm vilken motor din bil är utrustad med. En Corolla GT-S är välsignad med Toyotas utmärkta 4A-GE motor, vilket gör en bra utgångspunkt mot mild till måttlig låtar. Om Corolla är utrustad med en av de mindre motorer från denna generation, överväga att byta till en 4A-GE, eller ens den japanska hemmamarknaden kompressormatade 4A-GZE motorn. Båda passar lätt i din AE92 motor viken som de installerades i vissa Toyota Corolla, Levin och Trueno modeller. SR5 bilar har inte denna motor. Det är möjligt att köpa en komplett motor och byta in det för mindre pengar än moderat inställning av bilens stock motor. Detta kommer att ge en bättre duk för senare uppgraderingar.
4

skräddarsy bilens interiör och exteriör. Förutom hjulen, kan en smakfull bodykit förvandla vad som är en attraktiv bil till något helt unikt och hisnande. För interiören, är den största prestation bang-for-the-buck en kort-throw shifter. Den AE92-aktien stick har ganska långa och oprecisa kast. Lägga till en kort kastlängd shifter kommer att möjliggöra snabbare växlingar, och därmed snabbare acceleration. Vissa amerikanska Corolla ägare gillar att gå med den japanska hemmamarknaden Levin eller Trueno styling. Dessa bilar var de japanska syskon till Corolla GT-S. Allt från stötfångare till strålkastare och emblem kan ändras över, vilket resulterar i en autentisk look.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92211.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.