Hur Custom Paint bilar & lastbilar

Skapa en vacker, anpassad färg jobb krävs tålamod och praxis. Grunden för arbetet är felfri kropp arbete som kan tar veckor, om inte månader, för att avsluta. Planering av "look" är också avgörande för att en framgångsrik anpassad färg jobb, och det finns två sätt att skapa ett färgschema för bilen. Det första tillvägagångssättet är en linjär, eller grafiskt, stil av målning, såsom ränder eller kuber. Den andra metoden är en mer målerisk stil. Detta fungerar bra för naturtrogna flammor eller väggmålningar. Saker du behöver
3/8-tums socket Skruvmejselsats
satt
sandpapper
Blandade slipning block
Body fyllmedel
Maskeringstejp
maskeringspapper
måla pistol
Kompressor
Andningsskydd
plasthink
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen och sedan strippa så mycket trim som du anser nödvändiga för din lack , och i de flesta fall, ju mer desto bättre. Ta bort alla huvud-och bakljus, kromade lister och dörrhandtag med en hylsnyckel och skruvmejslar. Detta steg förhindrar maskering linjer och gör jobbet måla mycket snyggare. Använd maskeringstejp för att täcka eventuella lister som inte tas bort för att förhindra oavsiktliga slipränder.
2

Öppna bagageluckan och maskera hålen inifrån stammen där bakljusen är installerade. Detta förhindrar att slipdamm från att komma in i stammen. Följ samma process för alla områden - såsom dörrhandtag öppningar -. Där damm kan komma in Addera 3

Sand bilen med successivt finare sandpapper, börja med 400-grit och efterbehandling med 800-grit. Använd spackel eller slipning glasyr för att fylla några mindre bucklor eller märken. Även den minsta ding kommer att visa, så vara mycket tålmodig och noggrann. Gör inte sand utan att använda en slipkloss eftersom fingrarna kommer att lämna ränder i den befintliga färgen som visar när bilen är äntligen målade. Mellan slipsteg, spay primer på områden som kräver glasyr eller spackel. Låt primern härda i upp till fyra timmar innan slipning. Detta möjliggör för off-gasning och hindrar bubblor i anpassad färg.
4

Tvätta bilen innan målningen. Låt det torka i solen i flera timmar. Vatten infiltrerar alla sorters spår och luckor på bilen och kommer spruta ut när du målar med tryckluft. När bilen är helt torr, maskera bilen med maskeringstejp och en god kvalitet maskeringspapper.
5

Spray basen färgskikt, var noga med att använda rätt thinner baserad på temperaturen. Följ tillverkarens anvisningar för att få den rätta förhållandet. Låt baslack torka i tre till fyra timmar, sedan tejpen och maskera de grafiska områden med en hög kvalitet maskeringstejp utformad för fordonsläge. Spraya ytterligare färger, så torktid mellan skikten.
6

bort all tejp och maskering för den grafiska områden och spraya klarlack för att skydda verksamheten och lägga glans och lyster. Applicera ett minimum av tre, tunna lager. Låt den rekommenderade tiden för klarlack för att ställa innan applicering av ytterligare lager.
7

Låt färgen härda över natten innan du tar bort tejpen och maskeringspapper. Var inte bråttom att installera trim. Ge färgen tid att härda och bli mer motståndskraftig mot repor. När färgen är tillräckligt härdad, installera om alla trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92081.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.