Hur att tillverka en Racing bakvinge för mycket höga hastigheter

Tillverka en racing vinge på din bil kräver skicklighet med metallbearbetning, svetsning och mätning. För att bygga en racerbil, men det är en avgörande komponent för att ge drivhjulen dragkraft som krävs för att övervinna motorns vridmoment vid höga hastigheter, hålla däcken stadigt på trottoaren. Custom racing vingar ger ingen märkbar fördel på lanseringen, men eftersom vinden passerar över fordonet, racing vingar effektivt hålla bilen på marken, trots att samma krafter som tillåter ett flygplan att flyga är på jobbet. Saker du behöver
1/8 tum plåt, mäter fem meter lång och tre meter, sex inches bred
(2) 1/8 tum stålplåt, som mäter 12 inches med sex inches
(2 ) 5/8 tum plåt, fyra inches med fyra inches
(2) 5/8 tum plåt, åtta inches med åtta inches
Metal broms, minimimått: fem meter lång
Rotary buffert
Nitar och en nit pistol eller 1/8 tum plåtskruvar
Drill med 3/16 metall borr
(2) plåt, 3/8 tum x 10 inches x 10 inches
Drill press
Aluminum bearbetning bit för pelarborrmaskinen
Liten slipskiva
Counter sink borr
Primer, både självetsande och tätning
Paint
Sandpapper
franska kurva
Protractor
Graph papper
Peka och dö som
Hushållens Clamps olja
Måttband eller linjal
(4) En tum plåt skruvar
(16) En tum x 3 /8 bultar
(8) 3/8 låsmuttrar
(8) 3/8 låsbrickor
Mig svetsare
Svetsning handskar
svetsskärm
Visa fler instruktioner
Bygga Custom Wing stativ
1

Rita stöden för den bakre vingen genom att först använda en fransk kurva för att bestämma krökningen av den yta på vilken vingen kommer att monteras. Det är oerhört viktigt att detta steg vara perfekt. Mät två gånger, klipp en gång. Du måste skapa ett par bottenplattor från denna krökning, så välj en plats som är så platt som möjligt.
2

Rita konturerna av vingens stöd med ett rutat papper, börjar med montering punkten, då kan du fritt bilda stöder att ta vilken form du önskar. Kom dock ihåg att vingen kommer att väga mellan 30 och 45 pounds, och bli föremål för flera hundra pounds av downforce. Se till att stöden kommer att vara någorlunda stark.
3

Finjustera 5/8 med fyra tum med fyra tums aluminium fästen till den form du vill använda metallen broms.

4

Borra sex 3/8-tums monterings hål i fästena, fyra jämnt fördelade i varje hörn och försänkta uppifrån, samt två i mitten, som löper från framsidan till baksidan, försänkt från botten.
5

Borra första hålet i en 5/8 tum med åtta tum med åtta tums aluminiumplåt med en borrmaskin, tjänar som upprätt för vingen som utgångspunkt för bearbetning bit. Machine design du vill ha i vingens stolpar, en i taget, med hjälp av borren pressen utrustad med bearbetning av aluminium bit. Generellt gäller att ju enklare desto bättre. Lämna minst en tum av oklippt metall vid både toppen och botten av stängerna. Hushållens olja är användbar här för att förhindra att arbetsstycket och verktyget från överhettning.
6

De-burr de färdiga stolparna med sandpapper, sedan klämma bitarna med monteringsblocken, se till att de är exakt 90 grader fram och tillbaka med din gradskiva. Om upprätt inte passar perfekt med basen, ta bort extra material behövs med borren pressen innan du fortsätter. Borra igenom centrumhålen i förborrade bas för att styra borren till upprätt ca 3/4 tum.
7

Matcha skruvarna du vill använda för att montera stolparna till vingens sockel med kranen och dö inställd, trä därefter önskade mönstret i hålen du just borrade in båda baserna med kranen. Du kan sedan montera baserna till stolparna, och montera dem på bilen. Addera Mount Wing Stolpar och baser till fordonets Trunk
8

Mät från kanten av stammen 8 inches, montera monteringsplattan på plats, sedan se till att den upprätt vänd åt rätt håll. Markera positionen av de 4 hålen du måste borra i stammen, sedan göra samma sak på motsatt sida, kom ihåg att mäta två gånger och skär en gång.
9

Öppna bagageluckan och se till att alla elektriska ledningar placeras i tryggt sätt, stäng sedan stammen och använder borren med en 3/8 tum borra monteringshålen efter att du har återkontrolleras mätningar på båda sidor, samt till framkanten av stammen.
10

Släpp skruvarna på plats och fäst ordentligt med första låsbrickan inifrån stammen, och sedan låsmuttern. Dra upp dem, eftersom du inte kommer att ta bort dem igen.
Shape Wing
11

Fashion vingen i den form du önskar med metallen broms. Använd rundade kanter så mycket som möjligt, med minst en 4-tums diameter ledande kurva och en 2-tums bakre kurvan. Skapa dessa kurvor med hjälp av en rörlängd av rätt diameter, fäst vid en arbetsbordet och används för att böja metallen på plats.
12

häftsvets den första kurvan på sidan av vingen. För att hålla det ser mjuk, lägg den horisontella sömmen på undersidan av vingen. Fortsätt kryss vingen på plats på ena sidan hela vägen runt, sedan upprepa processen för den motsatta sidan, som mäter hela vägen så att din vinge är även längs dess horisontella planet.
13

svetsa kvarvarande fläckar tillsammans efter provmontering vingen till bilen. Vid korsningen av de två ändarna av vingens stål, borra och montera de fyra plåtskruvar för att hindra vingen från att separera. Du kan också svetsa denna del tillsammans om du vill. Efter svetsning, tillåta vingens yta svalna, sedan rensa bort alla flash bränna på stål med fint slippapper och använda en slipmaskin för att jämna ut eventuella svetsar du är missnöjd med.
14

Test passform vingen igen för att avgöra var åtkomsthålen skall monteras för att borra genom botten. Markera dessa punkter och borra först de bästa tillgång hålen, och sedan de nedre monteringshålen. Markera platsen för monteringshålen på toppen av stolparna.
15

Borra de fyra monteringshålen i toppen av stolparna, sedan använda samma kran som tidigare för att skapa gängade hål för montering skruvar. Addera måla Wing
16

Förbered vingen för målning genom att först rengöra metallytan av olja eller skräp, sedan repning av ytan med 400 sandpapper. Besprutning med ett medium lager självetsande primer är till hjälp för att förhindra rost, följ med sealer primer, både på insidan av vingen och på utsidan.
17

Låt primern torka enligt till anvisningarna på etiketten. Måla vingen önskad färg, och låt sedan torka enligt tillverkarens specifikationer. Följ denna steg med två till tre lager av tydliga. Efter det klara skiktet har torkat, sand den avsluta med 1000-grit våt /torr sandpapper, sedan polera med en medium eller tung grus polering förening på en lumpskiva.
18

Montera den färdiga vingen på stolpar och sedan se till att alla skruvar och muttrar är åtdragna så att vingen inte lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92111.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.