1965 Cadillac Disc Brake omvandlingar

I 1965 producerade Cadillac Calais, DeVille, Eldorado och Fleetwood. Dessa klassiska amerikanska bilar är utmärkta kandidater till "restomod" trend, idag populär bland bilentusiaster. En restomod är en restaurering där gamla bilar, förutom kosmetiska restaurering, får moderna uppgraderingar för bättre prestanda och säkerhet. Sixties 'Cadillacs var kända som premiumbilar, men de var tunga och inte vända eller stoppa särskilt väl. Utrustad med moderna skivbromsar och fjädringskomponenter, en '65 Fleetwood, till exempel, skulle kunna göras för att få en relativt modern rida, samtidigt som du tittar precis samma. Stock Trumbroms

1965, Cadillacs används trumbromsar på alla fyra hjulen. Medan de var power-assist bromsar, förstärks de bara trycket föraren utövade. Trumbromsar är tyngre och mindre effektiva än skivbromsar. De använder en stor stålfat som fäster på hjulnavet. Böjda bromsbelägg trycker utåt mot trumman cylindern för att skapa friktion som saktar bilen. Även om de ursprungliga bromsarna kan förbättras genom att använda modern bromsbelägg, kan större friktion, kommer förbättringen inte jämföra att uppgradera till skivbromsar.
Drum till skiva omvandlingar
< p> Medan skivbromsar också använda friktion att stoppa bilen, de är en mycket förbättrad design. Istället för att applicera tryck och friktion till en sida av en rotationsyta, skivbromsar klämma båda sidor av en roterande skiva, vilket skapar mer friktion. Den fastspänning mekanism som kallas en "tjocklek" är lätt uppgraderas också. Skjutmått har varierande antal kolvar i varierande storlekar. Detta ger dig möjlighet att köpa högpresterande bromsok eller grundläggande bromsok.
Konverteringssatser

En mängd olika tillverkare och distributörer erbjuder disc kit broms konvertering som kommer byter trumma bromsar '65 Cadillac linjen. Det är möjligt att omvandla de främre bromsarna bara - som ger det mesta av bromskraft - eller konvertera både främre och bakre bromsarna på skivorna. Vissa kit är mer omfattande än andra. Installationen kräver mekanisk expertis. Ombyggnadssats distributörer innehåller: Cadillac King Caddy Pappa och Summit Racing Addera GM omvandlingar

General Motors, tillverkare av Cadillac, delade många delar i sitt sortiment av bilar. . Därefter omvandlingar som arbetar på en GM-bil kan också arbeta på en gammal Cadillac, om hjulenheterna är desamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92210.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.