Hur du ställer in en Dual Förgasare på en Chevy 235

Lägga till en andra förgasare på din Chevy 235 adderar muskeln till slut sex-cylindrig motor. Jobbet är inte komplicerat, förutsatt att du har några uppslitande kompetens och talang för att göra saker passform. Det enklaste delen bultning upp en dubbel insugningsröret och installerar en andra förgasare som matchar originalet, eller installera större förgasare. Utmaningen är att anpassa dubbla bränsleledningar och dubbla förgasare koppling. Dra gamla grenröret och förgasaren av och få en dubbel grenrör som fungerar med de avgassystem rubriker. Besluta om motorn uppgraderingen du vill ha och använda ett par matchande förgasare. Saker du behöver
Haynes eller Chilton reparationshandbok för din Chevy
normalspår verktyg
Dual insugningsröret
insugningsröret packningar
momentnyckel
Förgasare dubbar med lås muttrar
Förgasare packningar Sida 2 förgasare
Bränsle pumpadapter
Styva bränsleledningar och kopplingar
Dual koppling
Visa fler instruktioner
Manifold och Förgasare
1

Ställ in dubbla insugningsrör med två skruvar i varje fläns och ett intag packning på framsidan av varje fläns. Placera grenröret på topplocket och skruva åt skruvarna i huvudet med handen. Dra åt bultarna till 18 fot-lbs. vardera med en momentnyckel.
2

tråd Ny förgasare dubbar i hålen på vardera sidan av förgasaren portarna på grenröret. Placera en ny förgasare packning ovanpå varje port på grenröret.
3

Ta bort luftrenare från varje förgasare och ställ in luftrenare åt sidan. Vänd varje förgasare så att gasspjället kopplingarna är vända, mot vipparmskåpan på motorn.
4

Passa in hålen i varje förgasare fläns med förgasaren dubbar på ett grenrör port och ställa förgasarna i Placera på insugningsröret. Thread nya låsmuttrar på varje bult för hand. Dra åt muttrarna ordentligt med en skiftnyckel.
Bränsleledningar och Linkage
5

Lossa befintliga stela montering bränsleledning vid bränslepumpen och ta bort den stela bränsle linje. Fäst dual adapter bränsleledningen till bränslepumpen och dra åt kopplingen.
6

Bifoga en längd av styv bränsleledning till varje sida av adaptern och dra åt kopplingarna. Placera den andra änden av varje rad i närheten av ett bränsle intag montering på en förgasare. Trä varje beslag på plats på en förgasare för hand. Dra åt kopplingarna med en skiftnyckel.
7

Vrid gasreglaget stoppskruvar på båda förgasare helt slutna med en skruvmejsel. Tillbaka varje skruv ut 1 1/2 varv som en preliminär inställning. Placera det dubbla gasreglage kopplingen vid den yttre kanten av förgasarna. Anslut varje länkstång till motsvarande gasreglage spakarna med koppling klipp.
8

Fäst änden av den dubbla kopplingen till den befintliga accelerator kopplingen i motorrummet. Be en assistent för att trycka gaspedalen till vidöppen och låt upp flera gånger som du visuellt se att kopplingen flyttar varje spak förgasarens gasreglage till full gas samtidigt.
9

Följ anvisningarna i din Haynes eller Chilton reparationshandbok och justera tomgång och bränsle-luft-blandningen på varje förgasare. Justera gas stannar som beskrivs i reparationshandboken. Sätt tillbaka luftrenare på varje förgasare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92285.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.