Underglow Belysning Laws

Underglow lampor är eftermarknaden lampor monterade på underredet av ett fordon. De avger ett diffust sken när de är påslagna. Underglow lampor kommer att ge fordonet intryck av att sväva på vägen, annars känd som en "gloria". Ljusa färger kommer i allmänhet i rött, blått och gult. Neon ljus kit kan monteras på bilar, lastbilar och även motorcyklar. Kostnaden för lysrör kit börjar runt $ 98. Lamporna kan antingen vara neon eller LED typer. De LED-lampor förbrukar mindre energi. Federal fordonsbelysning Lagar

Specifikt kräver amerikansk lag motorfordon att ha strålkastare, sidomarkeringsljus (sedan 1968 års modell), blinkers, bakljus, fyra-vägs blinkers nöd och en glödlampa att lysa den bakre nummerplåten. De omvänd lamporna skall lysa när transmissionen är i omvänd. De bromsljus ska lysa när du bromsar. Ett högt monterade bromsljus måste finnas på alla bilar och lätta lastbilar byggda efter 1986 års modell. Dessa standarder är enhetliga för alla fordon som säljs i USA
Trouble med röd eller blå ljus

Röda och blå underglow lampor kan utgöra ett problem eftersom dessa färger är reserverade för utryckningsfordon. Placering av röda eller blå underglow lampor i fronten av fordonet kunde fånga uppmärksamheten hos polisen i vissa jurisdiktioner. Blinkande underglow kan garantera en potentiell trafik stopp. Om inte annat, kan polisen betraktar de blinkande lamporna som en distraktion.
Legislaturen

stadgar som reglerar användningen av underglow belysning varierar från land till jurisdiktion. Tänk på följande: a. Den Kansas motorfordon lag 8 kap 17 avsnitt 8-172 (f) anges att varje fordon kan ha underglow lampor förutsatt att det inte är i någon nyans av rött eller blinkar. Röret kan inte vara synlig either.b. California Department of Motor Vehicles säger att fordonsbelysningssystem lagar tillåter en diffus icke bländande lampa för bilar som kommer att släppa ut högst 0,05 candela per kvadrattum. Rött är förbjuden från att visas på front.c. Massachusetts advokat Ernest Biando skrev på hemsidan lawguru.com att polisen i Massachusetts kan platsen en bilist för brott mot ett kapitel 90 lag motorfordon. De är inte nödvändigtvis olagligt i delstaten Massachusetts.
Local brottsbekämpning yttrande

Berwyn Heights, Maryland, säger polisen på sin hemsida att Maryland lagen kräver att eftermarknaden enheter måste godkännas av administratören av Department of Motor Vehicles innan de kan installeras på ett fordon. Underglow lampor har inte godkänts i Maryland. Maryland lagen säger att fordonet belysningen ska uppfylla kraven enligt federal lag. Ändra belysning på något sätt skulle resultera i en $ 40 till $ 50 böter för operatören. Citat för sådana brott har ökat under åren.
Bottom Line

Underglow ljus kit säljs på nätet och i bildelar butiker. Det betyder inte att de är lagliga i sin jurisdiktion. Rättslig prövning från återförsäljaren eller tillverkaren inte är tillgänglig. De ljus kit kan ha disclaimer på rutan som lyder "inte användas på allmän väg" eller "kontrollera lokala lagar innan du använder denna produkt." Detta förskjuter ansvaret till ägare och operatör av fordonet. Om man överväger en underglow modifiering för sitt fordon, bör han kontrollera med den lokala avdelningen av motorfordon eller deras lokala polismyndigheter för att avgöra om de ändringar tillåts i fordonet koden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91710.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.