Hur man bygger en Baja Bug

Volkswagen Bug är en populär utgångspunkt för en kapabel off-road version, som vanligtvis kallas en Baja Bug. The Bug har en bakre-motor layout som lämpar sig väl för att användas i terräng. Konvertera en bugg till en Baja version kan göras på en helg med rätt förberedelser och verktyg. Varje Baja Bug är annorlunda och är byggd för att ägarens önskemål, så använd din fantasi när föreställa slutresultatet. Saker du behöver
pallbockar (x4) katalog Ordet jack
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Sprint barer
Ny stötfångare för främre
större hjul och däck för en VW Bug
Sawzall eller liknande skärinstrument
Stor hammare
Mejsel
Maskeringstejp
skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulens muttrarna . Höj Bug med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Slutför bort hjulen.
2

Ta bort den bakre motorkåpan och den bakre stötfångaren. För att ta bort motorkåpan, ta bort skruvarna som håller gångjärnen till locket till kroppen. Stötfångaren hålls med konsoler som bultar i chassit och avlägsnas med en socket.
3

Demontera skruvarna som håller bakskärmar till kroppen. Ta bort skruvarna som håller sidan fotsteg på. Avlägsna fender beading mellan fendrar och kroppen och ställ den åt sidan för senare användning.
4

bort kablarna som går till bakljusen och ångra gasvajern som går till förgasarna. Unbolt motorn tenn som omger motorn i motorrummet. Dessa trim bitar är bultade på.
5

Skär bakre rampen (bakre kaross under motorrummet) med en Sawzall eller vinkelslip. Lämna ungefär sex inches mellan motorrummet öppningen och den skurna linjen.
6

bort motorn från motorrummet. Motorn är bultad till växellådan och hålls också in med en tvärbalk i den bakre delen av motorrummet. Tillbaka
7

Bolt fendrar på kroppen tillfälligt. Använd maskeringstejp för att markera den form du vill att fendrar vara efter de klipps. Du kanske vill rådfråga bilder från andra Baja buggar att få en uppfattning om vad du vill. Avlägsna fender. Använd en sticksåg för att skära fendrar till formen som du markerat. Lämna tillräckligt med bulthål så att du kan skruva fendrar tillbaka till kroppen.
8

Använd en mejsel och en hammare för att ta bort svetsarna för kanalen som håller motorn till kroppen packningen, vilket är på insidan av motorrummet. Skär materialet bort från kanalen nedåt med Sawzall. Använd en slipmaskin för att rensa upp snitten och sedan måla insidan av motorrummet med sprayfärg. Applicera färgen ca 10 inches från ytan slät rygg-och-tillbaka rörelser.
9

tillbaka motorn. Hitta en ny plats att installera bakljus, eftersom ryggen på framskärmarna har putsas bort. På Baja buggar bakljusen är vanligtvis monterad på den övre kanten av motorrummet öppning. Dra om bakljusen, och anslut gasvajern till förgasarna.
10

Tape utanför formen som du vill framskärmarna att se ut med maskeringstejp. Använd sticksåg för att skära ut formen. Klipp inte för nära strålkastarna.
11

Sätt tillbaka hjulen på bilen och sänka den i marken. De Baja Bugs använda större hjul och däck, så detta är en bra tid att installera dem också. Efter det kan du installera vilka tillbehör du vill ha, till exempel sprint barer, stötfångare och kör lampor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91824.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.