Hur man använder uretan Clear Över akryl Enamal

Måla en bil gör att det ser nya igen. När en bil är målad med akryl emalj, är en klarlack appliceras över färgen. Den klara beläggningen av uretan levererar den akryliska lackfärg med en buffert mellan färgen och elementen. Väder, smuts och andra skadliga element vidrör aldrig den faktiska färgen på bilen. Den klara uretan skyddar bilens lack och samtidigt ge bilen en vacker, glänsande beläggning. Återställa lack på en bil är inte alltför komplicerat, men det är tidskrävande. När bilens lack är klar, ser bilen fantastiskt. Saker du behöver
skruvmejsel, skiftnycklar och verktyg
Tvättmedel
Vatten
Bucket
Dukar
Vax och fett remover
Maskeringstejp
Tidning
Electric slipmaskin med fint och grovt sandpapper
Våt /torr sandpapper
ansiktsmask och skyddsglasögon
Flera sprayburkar av grundfärg
färg spruta
Akryl lackfärg
uretan klarlack

Visa fler instruktioner
Förbereda bilen
1

Ta bort alla löstagbara trim från bilen. Det innebär att ta bort metall trim, speglar, grillar och stötfångare.
2

Tvätta bilen med diskmedel och vatten. Skölj väl och tvätta den en andra gång med ett vax och fett remover.
3

Tejpa över objekt som du inte bort. Tejpa fönster gjutning och dörrhandtag. Sätt tidningen över glasytorna, och tejpa fast den på plats, så att färgen förblir avstängd av glaset.
4

Sätt på skyddsglasögon och ansiktsmask innan slipning. Sand bort så mycket av färgen som möjligt, med hjälp av en elektrisk slipmaskin med fint sandpapper. Sand grov eller rostiga områden med grovt sandpapper först, och sedan växla till fint grus.
5

Rengör bilen noggrant med tvål och vatten. Torka av överflödig fukt innan målning.
6

Förbered dig för målning genom att sätta på skyddsglasögon och ansiktsmask innan slipning. Spraya på ett tunt lager primer på bilen. Täcka alla de områden som behöver måla. Låt primern torka helt.
7

Sand bilen med våt /torr sandpapper virad runt en svamp. Torka av bilen med en våt trasa när du är klar sandning alla målade ytor.
8

Ta bort tejpen och tidningen från bilen om den är våt. Byt band eller tidningen före målning bilen. Låt bilen torka i 36 timmar innan målning. Addera Måla akrylemalj färgskikt
9

Följ tillverkarens instruktioner för blandning av färg och sätta den i sprayen pistol. Varje färgtillverkaren är något annorlunda, så alltid läsa bruksanvisningen.
10

Sätt på skyddsglasögon och ansiktsmask innan slipning. Spraya färg på bilen börjar på toppen av bilen, och arbeta dig ner till botten. Håll pistolen minst en fot bort från bilen när du sprayar färgen. Gå fram och tillbaka med färgen överlappar tidigare målade ytor, så färgen får en slät look. Kom ihåg att hålla färgen tunn, eller det går.
11

Låt färgen torka när du har en solid päls på bilen. Kontrollera bilen för eventuella ojämnheter eller dropp. Om du hittar någon, sand området med fuktig sandpapper och torka av den med en fuktig trasa. Torka området noggrant, och måla ett andra lager färg på bilen. Upprepa denna procedur en gång för en bra, solid lager färg. Låt bilen torka i 36 timmar. Addera Tillämpa Urethane Clear Över akrylemalj
12

vänta på en bra torr dag innan du använder uretan klart på bilen. Om det är fuktigt pistolen plockar upp smuts, damm och fukt, och blandar den i färgen förstör lack.
13

Förbered uretan klar enligt tillverkarens anvisningar. Följ blandningsanvisningarna, och kom ihåg, bara blanda det belopp du behöver. Extra blandade uretan ställer upp i behållaren innan nästa morgon, så kasta bort all överbliven blandad uretan.
14

Spray ett tunt lager uretan klar på bilen börjar i toppen och arbeta dig ner . När hela bilen är täckt, låt den torka enligt tillverkarens anvisningar. Det tar ungefär 15 minuter för torkning mellan skikten.
15

Kontrollera bilen för eventuella droppar eller grova ytor. Sanddroppandear eller grova ytor med en fuktig bit vått /torrt sandpapper. Torka området med en fuktig trasa och torka ordentligt.
16

Lägg två lager av tydliga uretan på samma sätt. Låt uretan torka helt mellan lagren.
17

Låt uretan klara torka i minst 90 minuter innan du tar bort tejpen och papper. Bilen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91973.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.