Hur man använder en Vacuum Gage vill kolla en bilmotor

Det finns många funktioner på en bil som kan övervakas av motorns mätarpanel. Oljetryck, bränslenivå och även avgiftssystemet är representerade på instrumentbrädan i de flesta bilar. Skulle det inte vara trevligt om det fanns en mätare särskilt utformade för att utföra motordiagnostik? Tänk dig att kunna titta på din instrumentpanel och identifiera sådana motorproblem som ett igensatt avgas eller ens en blåst topplockspackning. Detta är problem som de flesta fordonsägare tvingas ha diagnostiserats av en professionell mekaniker. Men det finns en mätare som kommer att hjälpa dig att identifiera dessa problem: en vakuummätare. Saker du behöver
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1 fordon

Park på ett plant och hårt underlag. Placera fordonet i "park" eller "neutral" om det är en pinne skift. Ställ in parkeringsbromsen och öppna huven.
2

Hitta en vakuumslang i motorrummet. Detta måste vara ett enkelt grenrör källa och inte en multipelplatta källa. I de flesta fall kommer detta att vara en direkt grenrör källa. Observera att i EFI utrustade (elektronisk bränsleinsprutning) fordon, är detta bäst uppnås genom tee till källan linje från värmesystemet.
3

in mätaren i slangen. Använda T-kopplingen från vakuummätaren satsen, sätt i T i vakuum linje genom att dra linjen från sin nippel på grenröret och placera den på en nippel av T. Placera den andra T nippeln i vakuumporten där du bort linjen. Den sista nippel av T är ansluten till slangen som leder till mätaren.
4

Starta motorn. Med motorn igång, övervaka vakuummätaren, göra anteckningar på nålen beteende. Jämför detta beteende till det diagram som medföljer mätaren. Mätaren kommer att identifiera problem såsom igensatta avgas, slitna ventiler och guider, läckande grenrör och dåliga packningar huvud. Även dålig timing eller felaktig bränsleblandning kan detekteras med en vakuummätare.
5

Gör de nödvändiga reparationerna. Korrigera de problem som upptäcks och kör motorn igen för att titta på mätaren. När allt är bra, koppla vakuummätare, installera bilens dammsugarslangen i grenröret bröstvårta och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91745.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.