Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Om motorn i en 1972 Opel GT

Opel GT modellserie tillverkades 1968-1974 och marknadsförs genom Buick återförsäljare. Den 1972 Opel GT var en av de mest kända bilar från Opel i början av 1970-talet. Kroppen styling av GT har kurvor som liknar Chevrolet Corvette av denna period och bilen har en liten rak fyrcylindrig motor och bakhjulsdrift. Motorspecifikationer

1972 Opel GT kom med bara en motor, en 1,9 liters (115.8 CID) överliggande kamaxlar inline fyra. Den ger 83 hästkrafter vid 5.400 rpm. Det var en minskning från 102 hästkrafter 1970. Det vridmoment i motorn till 111 pounds /fötter vid 3.400 rpm. Det var ned från £ 115 fot vid 3000 rpm 1970. De fyra bärande topplock design var nya för 1972. Hydrauliska ventillyftare var också nytt för 1972. Under de senaste åren (1968-1971), var solida ventillyftare används. Addera Environmental Controls

De nya utsläppsreglerna för 1971 krävs det 1972 GT motor som ska detuned betydligt under resten av bilens modell run. De föroreningskontroller resulterat i en nedgång i kompression och en förlust på 20 hästkrafter. Detta är inte första gången Opel jobbade med föroreningskontroller. Vissa 1970 modeller var utrustade med en A.I.R. system, som är luften injicerade reaktorn. Den A.I.R. är en remdriven luftpump som används som en förorening styrenhet.
Fuel Induktion

ursprungliga bränslet induktion systemet bestod av en Solex 32 /32 enda två-fat ned förslaget förgasare med automatisk choke. Över tiden, var de Solex förgasare en av de första delarna att misslyckas. Många ägare ersatte Solex enheter med Weber 32/26 DGEV förgasare, enligt Hemmings.com. Hemmings rapporterade också att korrekt inställda Weber förgasare fungerar bra med fabriken cam.
Modell År Förvirring

Köpa delar för specifika årsmodeller av Opel GT kan vara förvirrande. Modellen år för Buick, som sålde Opel via sina återförsäljare, och Opel var annorlunda. Den amerikanska modellen året sprang från september till september. Om en ny bil byggdes mellan september 1971 till Augusti 1972, skulle det vara en 1972 modell. Modellen år i Tyskland - där Opel GT gjordes - sprang från januari till januari. Därför fanns det ingen klarhet i den mån som Opel delar eller utrustning som var tillgänglig för vilken årsmodell. Detta är inte första gången denna fråga uppstod. Några överblivna 1969 GT såldes som 1970 modeller. Resterna innehåller inte A.I.R. systemet. Förvirring över pågående utsläpp lagstiftningen var anledning till att vissa av '69s hölls tillbaka.
Rekommenderat bränsle

Opel GT motorn är konstruerad för att köras med premium klass bensin. Denna klass har den högsta anti-motor-knock kvalitet. Instruktionsboken avråder användning av lägre oktan bränsle, eftersom det innehåller en lägre anti-knock kvalitet. Komprimering antänder låg-oktan bränsle spontant i en annan del av förbränningskammaren. Tryck byggs våldsamt som de två flamfronter möts. Detta resulterar i motorn knackar. Kontinuerlig eller överdriven motorknackning kan skada motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90454.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.