Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man tar bort Dash i en 1976 Corvette

C3 versionen av Chevrolet Corvette producerades mellan åren 1968 och 1982. Instrumentbrädan paneler på dessa äldre bilar blir spröda och spruckit på grund av ålder. Eftermarknad ersättning dash paneler, lister pelaren och linser mätare finns tillgängliga från de flesta Corvette specialitet leverantörer att tillhandahålla en fabrik nytt utseende till din gammaldags C3. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Open end skiftnyckel som
Spetstång
trasa eller handduk
Visa fler instruktioner
1

Open batterifacket bakom förarsätet och koppla den negativa batterikabeln.
2

bort solskydden och vindrutans ram gjutning med en stjärnskruvmejsel. Addera 3

bort de två vindrutan pelaren lister på var sida av vindrutan precis ovanför den övre instrumentpanelen genom att ta ut de två skruvarna och dra försiktigt bort dem från ramen.
4

Ta bort skruvarna som håller ventilerna och torkare omkopplingsaggregatet till övre strecket. Ta bort de två skruvarna på var sida av ramen som håller nedre streck panelerna på plats. Koppla kabelnätet går till växeln och ta bort brytaren församling från centrum bezel.
5

Ta bort skruvarna från höger instrumentpanelen innehåller kartfickor med en Phillips skruvmejsel. Det finns tre skruvar som håller panelen till den övre streck och två håller panelen till höger sidoramen. Dra försiktigt ut panelen och tillbaka mot dig tills den lossnar från ramen.
6

Lägg en trasa över skift konsolen plattan för att förhindra den från skador. Dra av radion vreden och avlägsna fästmuttrarna med spetstång. Dra centrum bezel mot dig tillräckligt för att komma åt kablaget till centrum mätaren klustret. Koppla anslutningarna och avlägsna mjölkningsdonsgruppen från instrumentbrädan.
7

Ta bort den vänstra nedre streck pad genom att ta bort de tre skruvarna som håller den till den övre instrumentpanelen och de två skruvarna som håller den till vänster sidoramen . Ta det nedre fästet rattstången med en öppen nyckel och ta bort listen med en skruvmejsel.
8

Dra rätt montering dash pad mot dig för att få tillgång till hastighetsmätare och varvräknare kablar. Koppla loss kablar och kablage. Ta bort panelen från instrumentbrädan ramen.
9

Lokalisera sele högtalarkabeln på höger och vänster sida av den övre streck. Koppla ur högtalarkablarna.
10

Avlägsna den övre instrumentpanelen genom att sitta i passagerarsätet och dra uppåt i centrum av instrumentpanelen tills sidorna av panelen rensa vindrutan inlägg. Dra panelen mot dig för att släppa fram klämmorna och ta bort den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90725.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.