Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur installerar jag en matta i en 71 Nova?

För människor som älskar klassisk Chevrolet är '71 Nova är en av de snyggaste och mest populära modellerna samlare i 70 Chevrolet linjen. Oavsett om din är en automatisk på kolumnen automatiskt på golvet eller fyra-växlad manuell, Novas är alltid en bra restaurering val. Naturligtvis med alla fordon som gamla mattan måste vara bland de första inre ersättande överväganden. Företag som gör de formade, förböjda reservbatterisatser mattan väntar med massor av val, och med lite hjälp, kan din '71 Nova har nya mattan. Saker du behöver
Replacement mattor
Marker
Brukskniv
Rak kant
stjärnskruvmejsel
Skiftnyckel och socket
Helper (er)
Visa mer Instruktioner
1

Packa upp mattan ur transporten lådan och fäll upp den. Lägg den i ett varmt rum, och skjut tillbaka i form det kommer att ha när det är installerat i Nova. Tillåt 24 timmar för den att komma till rumstemperatur och slappna av så alla sjöfarten veck försvinner.
2 Mattan av äldre bilar är oftast en av de första som behövs kosmetiska reparationer.

Använd en skiftnyckel och uttag för att ta bort de främre skruvarna, och ställ dem åt sidan med sina bultar. Lossa konsolen med en flat skruvmejsel för att bända loss den efter att lossa några skruvar som håller den på plats. Ställ in konsolen (bitar) åt sidan. Ta bort metall tröskelvärden genom att ta bort skruvarna som håller dem på plats. Lägg dem åt sidan med sina skruvar. Addera 3

Placera den gamla mattan du redan har tagit bort över den nya mattan. Rada upp alla fyra hörn och alla konturer exakt. När du har ligger den gamla mattan precis över den nya mattan, använd en markör för att spåra upp den exakta placeringen av eventuella fabrik-cut hål som fanns i den ursprungliga mattan som shifter hålet på transmissionen puckel.
4

Avsätta den gamla mattan. Använd en vass mattkniv för att skära hålen du just markerade i den nya mattan. Gör din nedskärningar ungefär en tum innanför markeringarna du gjorde. Detta kommer att ge dig några trim rum när du får mattan fast på exakt rätt position.
5

Överför nyklippt mattan på fordonet. Börja med fordonets front. Leta fram förarens sidostycket hälen, och skjut den på plats först. Passa krökning av mattan med brädan funktioner, arbetar från framsidan till baksidan.
6 Använd mattkniv klokt och vara noga med att inte ta bort för mycket på en gång.

Bli inte orolig med den extra matta eller överhäng för nu, men satsa på att få alla hörn och veck på mattan passade precis in i brädan. Använd mattkniv för att skära vad du behöver för att klippa för att få mattan fast, men oroa dig inte om att göra alla nedskärningar just nu. Var speciellt noga med att inte trimma mattan för mycket förrän du är redo att göra de slutliga nedskärningar.
7

Trim små mängder åt gången, vilket gör upprepade nedskärningar som du arbetar mattan på plats. Det är mycket bättre att successivt trimma det än att göra en alltför stor nedskärning och förstöra passform. Se till att mattan är placerad precis innan de nedskärningar för sätet bultar. Byt konsolen förekommande fall, de tröskel tallrikar och säten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91049.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.