Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur att renovera en 1978 Triumph Spitfire

Triumph Spitfire är en liten, tvåsitsig sportbil som gjordes under 1960 och 1970. Drivs med en liten fyrcylindrig motor och skryt vig hantering, kombinerat med en sufflett, var Spitfire en populär bilen i sin dag. För auto entusiaster, är denna bil fortfarande populär, tack vare det faktum att det är relativt lätt att arbeta med, och det finns många källor som säljer delar till den. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Scraper
Carpet självhäftande
Klädsel Cleaner Review Luddfri handduk
krompolish
Rubbing
Vax
Färgborttagningsmedel
Spray primer
Sprayfärg
Trä fläck
Visa fler instruktioner
1

Buff ut färgen. Om din Spitfire är bleka men inte har stora bucklor eller rost, så kan du helt enkelt använda gnugga förening vaxa sedan att återställa färgens utseende. Applicera gnugga föreningen en sektion i taget, sedan polera färgen för hand eller med en hög hastighet buffert. Avsluta det med ett lager av hög kvalitet vax, tillämpas på samma sätt. Om karossen behöver repareras och målas, bör detta ske genom en professionell body shop med rätt verktyg och kunskap. Buff ut krom stötfångare och andra kromlister med en luddfri handduk och en kvalitet krompolish. Du kan också polera bakljus och andra linser med en plast polish.
2

Måla hjulen och polera trim ringar på hjulen. De flesta Spitfires kom med stålhjul som presenterar krom skönhet ringar. Ta bort hjulen. Använd färgborttagningsmedel att tömma den gamla färgen. Applicera strippa och låt den suga in hjulen tills färgen bubblar sedan torka bort det. Prime hjulen med spray primer. Låt primern sitta i några timmar och sedan måla hjulen med sprayfärg. Polera kromade ringar och installera dem. Du också kommer sannolikt behöva nya däck, så detta är en bra tid att ha dessa installerade. Nya däck och restaurerade fälgar är en stor del av all renovering.
3

bort sätena och så mycket av inredningen som möjligt om den är sliten och behöver renoveras eller bytas ut. Om mattan inte är sliten eller bleka överdrivet, kan du förmodligen få undan med ånga rengöring. Men om mattan är utslitna, bör den bytas ut. Lyckligtvis är det Spitfire interiör små, och mattan kit för det är relativt billigt och lätt att installera.
4

Dra upp mattor, notera hur den är installerad. Dra upp ljuddämpning undertill också. Rengör golvet med en skrapa för att ta bort det gamla limmet. Installera ny ljuddämpning och en matta kit. Spraya lim på golvet låg sedan ner ljuddämpande efter du passar det och förskuret det till formen av interiören. Installera den nya mattan kit med spray lim.
5

tillbaka luckan och invändiga paneler om de är smutsiga och färgade eller rengöra dem med vinyl klädsel renare. Polera dörrhandtag och vevar fönster med metall polish, sedan installera dem över de nya eller renoverade dörrpaneler. Den Spitfire kom med en trä streck. Om detta är osprucken och i fast form, ta bort den och Refinish den med lasyr. Detta är också en bra tid att återställa ramar och glas på mätare eftersom de måste komma ut med streck. Installera nya klädslar på sätena, om de är trasiga eller helt enkelt rengöra dem och sedan installera dem.
6

Renovera drivlinan. Spitfire har en fyra-cyinder motor som är relativt robust. En motorrenovering skulle betraktas utöver en renovering, men en tuneup skulle inte vara. Installera nya tändstift, kablar plugg, poäng och utföra en ventil justering. En olje-och filterbyte bör också ses som en del av en TuneUp. Medan du är på det, rensa upp i Spitfire s motorrummet genom ånga rengöra hjulhusen och städa upp alla kablar som är rörigt. En annan rekommenderad post för att ta itu med i motorrummet är ventilkåpan: ta bort och måla det eftersom det är en märkbar del av motorn. Bromsbeläggen bör också bytas ut och de chocker kontrolleras för att säkerställa att de fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90424.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.