Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur du avgör om din bil är en klassiker

För en del, det finns ingen större glädje än verktyg runt kvarteret i en klassisk bil. Klassiska bilar är äldre modell bilar som hålls i aktning. Medan klassiska bilar kan variera i ålder, håller Classic Car Club of America att klassikerna är bilar tillverkade 1948 eller tidigare. Men en sak är säker: åskådare punkten som klassiska bilar hastighet från och grannar känner en skarp smärta av avund när de ser en bit av sin barndom parkerad intill. Instruktioner
1

Kontrollera historien om bilen. Varje bil har en Vehicle Identification Number (VIN) är unik för det. Detta tillåter polisen att identifiera återvunna bilar, men det gör också att du kan se var din bil har varit tidigare. Webbplatser som Carfax kan du få en fullständig rapport om din bil baserad på sin VIN. Medan många replika klassiska bilar byggs, kan du avgöra den verkliga åldern på din bil genom en Carfax rapport.
2

reda på hur försäkringsbolagen visa bilen. Försäkringsbolagen har olika klassificeringar av bilar och vissa försäkringsbolag klassificera klassiska bilar som sådana. En genomgång av din bil informationen med en försäkringsagent kan hjälpa dig att avgöra om din bil är en klassiker.
3

leta efter namnet Cobra på din bil. Många bilar är utformade som klassiska bilar, men är inte den verkliga affären. Cobra är ett företag som tillverkar klassiska replika bilar. Om din bil är gjord av Cobra, kan det fortfarande håller en soft spot i hjärtat, men är en replika klassiker och inte en riktig klassiker bil.
4

granska bilen under huven för delar som har bytts ut. Om din bil är verkligen en klassiker, då tiden har arbetat sina kränkningar på motorn. Se om fläktremmar eller tändstift har ersatts. Om allt är helt nytt, kan det betyda att din bil inte är en klassiker och har inte drivits i sin nuvarande form sedan bilen var tydligen byggd.
5

Undersök underredet. Klassiska bilar kan ha rost eller annan vittring orsakas av angrepp av elementen. Även om det inte finns någon rost, en klassisk bil förmodligen inte kommer att se helt nya på grund av hur länge stålet har utsatts för luft och vatten.
6

Jämför bilen " s berättelse till en säljaren sagt. Om historien om de reparationer som gjorts på fordonet inte stämmer överens med reparationer säljaren hävdade, kan bilen inte vara en klassiker. I sådana fall är det frestande att förbise bitar av information som vi inte vill höra, men detta endast drar oss längre bort från sanningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90319.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.