Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur vill kolla om du har köpt en stulen moped

Det är alltid en nervpåfrestande processen att köpa en begagnad moped. Inte bara oroa dig om att se till att det fungerar korrekt och inte behöver många mekaniska reparationer, men du också oroa dig om du har köpt stulen egendom. Lyckligtvis, så länge du har ramnumret (VIN), kan du köra en check med polisen för att ta reda på om din moped rapporterades som stulen. Saker du behöver
VIN av moped
Visa fler instruktioner
1

Hitta VIN på mopeden. Varje fordon har ett unikt nummer som används av polis och andra avdelningar för att spåra bilens historia. På en moped, är VIN oftast placerad på rattstången under styret. Om du inte hittar det, kontakta tillverkaren.
2

Ta VIN till din lokala polisstation. Polisen kommer att kunna köra en check på VIN för att ta reda på om din moped har rapporterats som stulen. Denna kontroll bör ta bara några minuter. Om mopeden inte har rapporterats som stulet, kommer det visas inte i polisens register, och du kommer att vara gratis att köra bort.
3

Ge polisen med en beskrivning och plats av säljaren om mopeden har rapporterats som stulen. Polisen kommer att beslagta bilen och återlämna den till sin ägare, och du kommer att få svara polisens frågor för att hjälpa officerare lokalisera den person som sålde den stulna mopeden. Beroende på undersökningen, får eller du inte kan kompenseras för moped du köpt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79406.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.