Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur jag använder min VIN för att hitta vilka funktioner som är på min 2003 Ford Explorer

VIN nummer för din 2003 Ford Explorer är hur din unika fordon kan identifieras bland alla de tusentals andra 2003 Ford Explorers. VIN innehåller information om vilken anläggning SUV framställd, när den tillverkades, där den föll i den totala produktionslinje och några av de särdrag den kom med. Du kan också använda din VIN för att ta reda på information om din Explorer funktioner och alternativ. Instruktioner
1

Lokalisera och kontrollera bilens VIN. Den VIN kommer att vara placerad på instrumentpanelen bredvid vindrutan på förarsidan, på en etikett på förarsidan dörrkarmen och på något pappersarbete du har för fordonet. Manuellt avkoda VIN
2

nummer för att få en allmän förståelse av vad varje siffra eller bokstav står för.

Det första numret ska vara 1, 4, 3 eller 2. Det står för det land fordonet tillverkas i, USA (1,4), Kanada (2) eller Mexiko (3). Nästa bokstav, F, står för Ford. Den tredje siffran bör vara M, för många olika fordon, men kan variera. Den fjärde siffran står för säkerhetsinformation. Positioner 5 genom 7 representerar linjen, serien och kroppstyp av fordonet. Den åttonde siffran utgör motorn. Den nionde siffran är en kontrollsiffra, det finns en matematisk formel som kan användas för att kontrollera VIN, om siffrorna inte är lika den nionde siffran när formeln tillämpas på dem VIN inte anses vara riktiga. Den tionde siffran är årsmodell, är den elfte monteringsfabriken och siffror mellan 12 och 17 står för produktionen sekvensnummer.
3

Ange VIN in ett VIN avkodning program, såsom den som erbjuds av Ford. Detta kommer att ge dig den informationen från VIN. Ford rekommenderar att du använder VIN avkodare för noggrannhet och informationen, snarare än att försöka avkoda VIN manuellt.
4

Ring din lokala Ford återförsäljare och ge dem VIN. De kan leta upp någon extra funktion och alternativ information som du kanske inte har kunnat få från VIN-avkodaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79537.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.