Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Information om en 1998 Jaguar XJ8

Jaguar är en brittisk biltillverkare som specialiserat sig på lyxiga sport salonger och sport kupéer. Den fyrdörrars verkställande salongen har genomförts XJ beteckning sedan 1960-talet, med de XJ6 modeller med mestadels sexcylindriga motorer. Den XJ8 varianten introducerades på den amerikanska marknaden 1998 som en helt ny ersättning för XJ6. Även om särskiljande XJ profilen fortfarande kan urskiljas, var karosseridelar och komponenter alla nya till denna helt nya modell. Produktionen av XJ8 fortsatte fram till 2003, men goda exempel finns lätt tillgängliga i den begagnade bilmarknaden. Exteriör

Utsidan på XJ8 funktioner integrerade stötfångare fram och bak, som matchar bilens färg och trösklarna som löper under de fyra dörrarna. Detta är ett avsteg från tidigare XJ-modeller som hade separata kromade stötfångare. Från och med 1998 XJ8, är krom enda märkbara som trim runt fönstren i sidan och bak på bilen. Strålkastare är en tvilling-konfiguration, med halogenlampor, och både förare och passagerare sidospeglar värms för att avlägsna imma och kondens snabbt,
Interior

Interiör funktioner inkluderar digitala klimatet -kontrollerad luftkonditionering som kan konfigureras för att ge olika temperaturer för att de främre och bakre delen av bilen. Krockkuddar är monterade på både förar-och passagerarsidan av instrumentbrädan och säkerhetsbälten är höj-och sänkbara på både förar-och passagerarsidan. Alla sidofönster, fram och bak, drivs av elektriska motorer, och alla fyra kan styras av föraren. Mul-brunnar är belysta när dörrarna öppnas och gradvis bleknar till "off" automatiskt. Ett centrum armstöd ligger mellan framsätet, som lyfter för att avslöja en förvaringsbox. En bänk i baksätet rymmer tre passagerare.
Kontroller och information

instrumentpanelen visar resultatindikatorer för föraren, som till stor del har bearbetats av den inbyggda datorn. Dials visar aktuell hastighet och motorvarvtal (varv per sekund), och datorn kan beräkna och visa medelhastighet från en given utgångspunkt, tillsammans med genomsnittlig bränsleförbrukning, aktuell bränsleförbrukning och hur många miles bilen kan resa på resterande bränsle vid nuvarande förbrukning. En belyst instrumentpanel visar vald växel, och instrumentbrädan har också en klocka. Farthållaren aktiveras via en stjälk på rattstången, som är den variabel hastighet intermittent torkare kontroll.
Bromsar och fjädring

XJ8 ® skivbromsar på alla fyra hjul, och alla fyra skivor är ventilerade för att hålla dem så cool som möjligt under tung bryta. Detta är en säkerhetsfunktion, eftersom bromsverkan minskar om bromsskivorna blir för varmt. En datorstyrd låsningsfritt bromssystem (ABS) ser till att bromsarna inte låser under extrema bromsning och vid halt väglag. Upphängningen fram och bak använder självständigt-monterade spiralfjädrar som ger bilen bra kurvstabilitet utan att kompromissa åkkomfort.
Motorspecifikationer

3,996 cc V8-motor monterad XJ8s monteras i längdriktningen framsidan till baksidan och har fyra ventiler per cylinder och dubbla överliggande kamaxlar. Motorn utvecklar en toppeffekt på 290 hk (Hästkrafter) vid 6.100 rpm (varv per minut), och körs på blyfri gas. Den XJ8 returnerar ett genomsnitt 17 miles per gallon i stadstrafik, och 23 miles per gallon på motorvägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79326.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.