Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur att avkoda numret Vehicle Identification på en Mazda

En fordonets chassinummer (VIN) är ett nummer som tilldelas varje fordon som tillverkats efter 1980. Det amerikanska Department of Transportation och International Organization for Standardization skapade systemet som ett sätt att ge serietillverkade fordon en unik identifierare. De siffror och bokstäver som utgör VIN av ett fordon kommer att berätta vad år, märke och modell på fordonet ska vara. Instruktioner
1

Leta VIN i bilen. VIN har 17 siffror och bokstäver. Det kan hittas vid basen av förarens sida av vindrutan. Det är lättast att läsa från utsidan av bilen. Du kan också hitta din VIN på din bil registrering och försäkring pappersarbete. Du bör hänvisa till VIN stämplat i fordonet för att säkerställa precision, men kunde som VIN i pappersarbetet har fel.
2

igenom de första tre tecknen i VIN. Det första tecknet representerar ursprungslandet, representerar det andra tecknet tillverkaren och den tredje representerar den fordonstyp eller division för tillverkning. Mazdas tillverkade av Mazda USA börjar med "1YV." Mazdas tillverkas i Japan kommer att börja med "JM1."
3

Review tecken fyra till åtta. Dessa tecken tyder på olika bilens egenskaper, såsom motortypen eller fordonet serien.
4

recension kontrollsiffra. Kontrollsiffran är det nionde tecknet i VIN. Det är ett nummer som du kan använda för att "kolla" noggrannheten i VIN. Du kan räkna ut kontrollsiffran med en något komplicerad matematisk formel som anges i Code of Federal Regulations. Formeln bestäms av de andra karaktärerna i VIN, det finns bara en korrekt kontrollsiffra för varje enskild VIN
5

Review den 10: e tecknet att bestämma årsmodell.. Fordon som tillverkas 2001 kommer att ha nummer "1" fordon som tillverkats under 2002 kommer att ha nummer "2" och så vidare. Fordon som tillverkats före 2001 kommer att använda bokstäver. Till exempel kommer den år 2000 har bokstaven "Y", den år 1999 kommer att ha bokstaven "X", det år 1998 kommer att ha bokstaven "W" och så vidare. Bokstäverna "O", "Q", "U" och "Z" används inte.
6

Granska 11th karaktär att bestämma monteringsfabriken för fordonet.
7

igenom de återstående sex tecken. Dessa tecken omfattar avsnitt Vehicle Identifier och används för att identifiera ett specifikt fordon. De fyra sista tecknen i en VIN är alltid siffror, inte bokstäver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79540.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.