Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man avkoda en 2003 Ford VIN-nummer

VIN, eller chassinumret, är det unikt nummer som används för att identifiera varje fordon. Tänk på det som personnummer för din bil. Vins har 17 siffror. De består av både bokstäver och siffror, och varje siffra har en specifik innebörd. Denna information är specifik för 2003 raden av Fords. Låt oss använda 1FMZU73E03ZA69101 som ett exempel. Instruktioner
1

igenom de tre första siffrorna i VIN. Dessa är kända som världens tillverkare identifierare. 1FM, enligt Ford, innebär denna modell är en multi-personbil (MPV).
2

Titta på fjärde plats. Detta avslöjar fasthållningsanordningen typ, broms typ och GVWR (totalvikt intervall) klass, enligt Ford. Z anger att detta fordon är en MPV med passagerare och förare krockkuddar och en hydrauliska bromssystemet. Den GVWR klassen är D, vilket innebär att fordonet väger mellan 5001 och 6000 pounds.
3

Titta på femte, sjätte och sjunde positionerna. I U73 anger linjen, serien och kroppen typ av fordonet. Enligt Ford, representerar U73 en Explorer XLT 4x4 4-dörrars MPV.
4

Review den åttonde positionen för motortypen. Här indikerar E som motorn är en 4.0L SOHC V-6. Den använder bensin och har mellan 203 och 210 hästkrafter.
5

Skumma över nionde siffran. Detta är kontrollsiffran. En giltig siffra är en X-eller en siffra mellan 0 och 9.
6

Kontrollera tionde positionen. Det är den modell år för fordonet. I detta exempel är det en 3, eftersom fordonet är en 2003 modell.
7

Titta på elfte siffran. Z anger monteringsfabrik. I detta exempel, var fordonet monteras på fabriken i Hazelwood, Missouri.
8

igenom de sex sista siffrorna för produktion sekvensnummer. Den A69101 är sekvenseras nummer tilldelat av monteringsfabriken. Eftersom Ford har många divisioner, avslöjar detta nummer även att fordonet är en Ford division modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79379.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.