Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur att kontrollera tillståndet och historia av en bil

Innan du köper en begagnad bil, är det viktigt att köra en grundlig historia kontrollera att bilen inte är en citron. Många begagnad bil partier har fordon som har tillräcklig service innan de listas till salu. Tyvärr har vissa begagnade bilhandlare inte är tillförlitliga eller trovärdiga. Även en begagnad bil som säljs av en individ kan vara en riskfylld transaktion utan att först ordentligt forska tillståndet och historien om bilen. Några grundläggande tips kan hjälpa till att förhindra en besvikelse bilköp. Instruktioner
1

Få bilens VIN - eller Vehicle Identification Number. Hitta VIN på förarsidan hörnet av instrumentpanelen. Om numret inte syns, kontrollera numret i dörrkarmen på förarsidan. Titta genom vindrutan från utsidan av bilen att noggrant läsa hela VIN. Det är svårt att läsa när man sitter inne i bilen. Skriv ner VIN och år, märke och modell av bilen.
2

Ring den lokala DMV eller Department of Motor Vehicles. I de flesta stater, kommer DMV ger en fri historia rapport på bilen om du har VIN-nummer. Dessutom kan DMV ge information om huruvida bilen är fritt och alla panträtter och lån. Kolla på nätet för din lokala DMV webbplats för att se om forskningen kan göras på Internet. Annars, besöka en lokal DMV för att få historien om den begagnade bilen.
3

Besök hemsidan Auto Check (se Resurser). AutoCheck, en del av Experian Automotive, är en bil forskning webbplats som ger detaljerade fakta om en begagnad bil med VIN. Denna webbplats erbjuder information om de flesta bilmärken och modeller. Auto Check debiterar vanligtvis $ 19,99 för en enda rapport och $ 29.99 för obegränsad rapporter för 60 dagar. Rapporten omfattar antalet ägare, fordonsdata uppbackade av Experian Automotive, någon auktion information och en tjänstebil rapport från National Automobile Dealers Association (NADA) Bil Guide.
4

Kolla CarFax , en av de mest populära och mest pålitliga leverantörer av detaljer fordon historia och konsumentinformation (se Resurser). På grund av dess positiva rykte och framgångsrika konsument rating, är CarFax ett populärt sätt att kontrollera tillståndet och historien om en begagnad bil. Generellt är en CarFax rapport om ett enskilt fordon $ 34,99 och inkluderar titelinformation, översvämningsskador historia, total förlust olycka historia, korrekta avläsningar vägmätare, citron historia, tidigare ägare, indikatorer olyckan med airbag distributioner, utsläpp tillståndkontroll resultat, service register, och fordonets användning rapporter, inklusive taxi, uthyrning och leasing.
5

Utför en check bil historia från mer än en källa. Säkra alltid en andra åsikt innan de köper en begagnad bil. Efter att ha undersökt fordonet och säkra flera tillstånd och kontroller historia, granska informationen och jämföra detaljerna. Se till att alla poster är konsekventa och förenliga med varandra. Jämför Rapporten redovisar att göra vissa att det begagnad bil är i gott körklart skick utan någon historia bekymmer. Olyckor, kropp skador, retentionsrätt, oklara titlar, och tidigare airbag distributioner bör alltid vara orsaker till oro.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79334.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.