Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man hittar information om VIN Numbers

VIN, eller chassinummer, är unikt för varje bil. Amerikanska biltillverkare började stämpla identifieringsnummer på bilar och bildelar i mitten av 1950-talet. I början av 1980, krävs det amerikanska Department of Transportation att varje fordon i USA tilldelas ett 17-siffrigt chassinumret. Idag som VIN kan användas för att spåra ett fordon från fabriken till skroten. Det finns också värdefull information om ett VIN som en potentiell köpare behöver veta hur man använder när du handlar för begagnad bil. Saker du behöver
Papper
Pencil
Computer
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera VIN genom att titta genom utsidan av fordonet är vindrutan på förarsidan nedre hörnet. VIN är en 17-siffrig kombination av bokstäver och siffror stämplat på plattan som är fastnitad på fordonet. Anteckna VIN på ett papper med en penna och ta papper med inspelade VIN till en dator.
2

Öppna en webbläsare och besök http://www.autoinsurancetips.com/decoding -din-vin. Detta kommer att öppna en webbplats med information kallas autoinsurancetips.com där tecknen som finns på VIN kan dechiffreras.
3

Identifiera de tre första tecknen i VIN. Informationen i dessa tre första tecknen identifierar ursprungsland, tillverkare och antingen fordonstyp eller delning av tillverkaren.
4

Identifiera tecken fyra till nio för att bestämma de enskilda attribut fordon, såsom kroppen stil, motorn och /eller överföring att tillverkaren används för att identifiera fordonet. I fordon tillverkade i Nordamerika, är det nionde tecknet vad som kallas en kontrollsiffra. Kontrollsiffran bekräftar VIN noggrannhet.
5

Identifiera året fordonet med den 10: e tecknet i VIN.
6

Identifiera växten att fordonet sattes ihop med den 11: e tecknet.
7

identifiera de enskilda fordonets identifieringskod med tecknen 12 till 17. Dessa nummer tilldelas ett fordon som rullar av monteringsbandet av anläggningen som identifierades med karaktär 11.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79598.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.