Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

De positiva och negativa effekterna av bilar

Sedan deras skapelse och snabb tillväxt i popularitet på 20-talet, har bilarna blivit en stor del av många människors liv. Medan de erbjuder den klara fördelen av bekvämlighet, de kommer med några negativa effekter, liksom. Bilar är en del av luftföroreningarna och globala klimatförändringar, samt en fara när den inte hanteras korrekt. Fördelar

Fördelen med bilar blir uppenbart om man försöker föreställa sig livet utan dem. Bilar tillåter oss att korsa USA på några dagar, medan man tidigare bilar, skulle färden bli en lång, mödosam resa full av faror och fysiskt tuff terräng. Bortsett från att transportera oss, bilar tillåter också för enkel transport av gods och varor för att resa från en del av landet till den andra. Detta ökar kraftigt vad som finns tillgängligt för de flesta individer, som annars skulle begränsas till lokala utbudet.
Miljökonsekvensbeskrivning

bilarnas miljöpåverkan blir allt tydligare. Bilen är en stor bidragsgivare till luftföroreningar, klimatförändringar och utarmning av naturresurser som fossila bränslen. Den förorening som orsakas av bilar är tydlig i stora städer med massiva körning populationer, som Los Angeles, New York och Tokyo. Avgaserna som produceras av bilar kan filt städerna i smog.
Danger

Anywhere bilar används, finns det en uppenbar ökad risk för trafiken olyckor. Styra en så stor bit av maskiner kan vara farliga för föraren, passagerare, andra förare på vägen och fotgängare använder inte bilar. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, såg USA 33.808 människor dödats i trafikolyckor under 2009. Antalet omkomna personbilsförare minskat under de sju åren före 2009, som såg det lägsta antalet sedan NHTSA börjat samla dessa data 1975.
Hybrider

Hybridbilar var främst utformade för att bekämpa föroreningar som orsakas av traditionella bensindrivna bilar. Även lösningar som elektriska hybrid motorer lägre utsläpp, motorerna är dyrare, i sin tur gör hybrider dyrare än bensin-bara bilar. Vissa biobränslen som etanol kräver enorma mängder majs för att producera, med vissa anläggningar som använder cirka 70 procent av energin i bränslet värde helt enkelt att skapa det, enligt NutraMed.com. Dessa och andra alternativa tekniker kommer långsamt fram mer fördel eftersom priserna går ner, och tekniken gör dem mer effektiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79584.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.