Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur att byta en titel

När ett fordon byter ägare, är du skyldig att växla över fordonets titel till den nya ägaren. Överföra titeln kräver också fylla i en friskrivning form, vilket frigör dig, eftersom den tidigare ägaren av fordonet, om allt ansvar som kan uppstå vid användning av fordonet genom den nya ägaren. Titeln på ett fordon är ett viktigt dokument som innehåller information om fordonets ägare, liksom märke, modell, år och mätarställning av fordonet. Detta dokument utgör bevis på äganderätten till fordonet. Saker du behöver
Vehicle titel avgifter
Transfer Review Smog certifiering (om det behövs) katalog Bevis om försäkring för den nya ägaren
Pen
Visa fler instruktioner

1

lokalisera fordonet titeln. På baksidan av titeln, i bläck, skriva ut namnet på den nya ägaren, ägarens adress, vägmätarställningen vid tidpunkten för försäljningen, den nya ägarens adress, det datum då fordonet såldes och försäljningspriset. Du, som fordonets tidigare ägare, kommer också att behöva fylla i en del information, t.ex. adress, och kommer att behöva underteckna och datera titeln.
2

Certifiera efter undertecknandet, på framsidan av titeln, under ed, att din signatur som tidigare ägare av fordonet släpper intresse av fordonet. Den nya ägaren kommer också att krävas för att åter fylla i mätarställningen och få underskrift av företag som säljer fordonet, om tillämpligt. Hitta, knuten till titeln, en
3

separat blankett att den nya ägaren kommer att behöva fylla i och skicka till DMV, vanligen inom fem dagar efter köpet, för att undvika straff och böter. Detta kallas ett meddelande om överföring och Friskrivning formulär. Den nya ägaren kommer behöva fylla i information såsom tidigare och nya ägarens personuppgifter.
4

Instruera nya ägaren att ta titeln till DMV för att ha det överförs. DMV agenten att verifiera informationen, samla en övergångssumma, och en ny titel kommer att skickas ut till den nya ägaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79274.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.