Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad betyder femte Antal en VIN-nummer Mean?

Varje fordon tillverkade eller säljas i USA sedan 1981 har tilldelats en 17 alfanumerisk serienummer kallas Vehicle Identification Number (VIN). Den blandning av siffror och bokstäver består av tre sektioner, som avslöjar olika information om ditt fordon. Plats

bilens titel och registrering lista VIN-nummer, och du kan också hitta det på din bil. Vanliga platser inkluderar instrumentbrädan vid vindrutan, rattstången eller inre vänstra hjulhuset.
Sektioner

Den första delen av ett VIN-nummer är World Tillverkarens Identifiering avsnitt, som är de tre första siffrorna. De andra två delarna är Vehicle Beskrivning sektionen, representerad av siffror fyra till åtta, och Vehicle Identification avsnittet, de sista nio siffrorna.
Vehicle Beskrivning

Fordonsförvaltningscentralen Beskrivning avsnitt identifieras saker som bilens motor, modell, serier och vikt.
Validering

nionde tecknet i VIN är en noggrannhet-check siffra. Det räknas från första åtta, med hjälp av en matematisk formel som definieras av US Department of Transportation. Giltiga värden för kontrollsiffran innehålla siffrorna noll till nio och bokstaven "X" Addera Fifth Number

Enligt US Code of Federal Regulations, avdelning 49 , del 565, enskilda tillverkare bestämmer ordningen och värdet av de tecken som de används i fordonet avsnittet Beskrivning. På grund av detta, kan betydelsen av den femte tecknet i ett VIN-nummer variera. Dock beskriver det ofta bilens plattform, till exempel om det är en bil eller sport utility vehicle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78380.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.