Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man läser en Mercury VIN-nummer

Varje bil producerats sedan 1981 har tilldelats ett nummer identifiering av fordon, eller VIN. Den består av 17 tecken --- siffror och bokstäver --- att tillsammans identifiera de särskilda egenskaper hos fordonet. VIN: s plats på en Kvicksilver är, som med de flesta fordon, längs insidan nederkanten av vindrutan framför och till vänster om föraren. Fordon identitetsnummer ingraverat eller stämplat på en plast eller aluminium lappar som fästs på toppen av instrumentbrädan. Instruktioner
1

Identifiera bilen som en Mercury. Det andra tecknet i VIN är bilen koden. I fallet med en Mercury, skulle bilen koden vara bokstaven "M." Det första tecknet i VIN identifierar landskoden. USA identifieras med 1, 4 eller 5.
2

Identifiera Mercury typ. Detta indikeras av det tredje tecknet, vilket kommer att bli ett tal som representerar den typ eller division för tillverkning.
3

Identifiera motorns modell och typ, som representeras av den fjärde till åttonde tecknet, vilket indikerar olika egenskaper hos fordonet.
4

Kontrollera att din Mercury VIN är en äkta nummer. Den nionde tecknet på en VIN härleds med hjälp av en särskild formel utarbetats av Department of Transportation. Varje siffra bland de 17 tecken tilldelas sitt sanna matematiska värde och varje bokstav bland de 17 tecken ges en matematisk värde enligt DOT diagrammet. Värdet på varje tecken multipliceras med en position viktfaktor. Summan av tillsatsen av produkterna av varje multiplikation divideras med 11. Svaret bör vara densamma som den nionde siffran i VIN, bevisar att det är äkta.
5

Kontrollera Merkurius årsmodell. Titta på den 10: e tecknet i VIN. För Mercury modeller byggda mellan 1981 och 2000 brevet blir ett mellan "A" och "Y" inclusive. Efter år 2000 det år representeras av ett nummer som börjar på "1" tills 2010 när systemet återgick till "A."
6

Avgör var Mercury tillverkades. Den 11: e siffran anger anläggningen för tillverkning.
7

Kontrollera bilens serienummer. Detta är de sex sista siffrorna i VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79275.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.