Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Så här importerar en begagnad motorcykel till Kanada

Det är inte alltid lätt att hitta en dröm motorcykel. Lyckligtvis, om du hittade det måste-ha Ducati eller Triumph utomlands kan du ändå ta med den till Kanada. Kanadensare som importerar begagnade motorcyklar från USA och andra länder kan spara pengar samtidigt som landa en samlare fordon. Du har alltid en möjlighet att betala ett tullombud företag att importera motorcykeln för dig. Men du kan också tillbringa lite tid och importera motorcykeln själv. Import regler beroende på motorcykelns ålder och dess ursprungsland. Saker du behöver
Vehicle Import Form
Visa fler instruktioner
1

besöka webbplatserna för Transport Canada, Canada Border Services Agency, den kanadensiska Food Inspection Agency. Också kontrollera webbplatsen för justitiesekreteraren importerade fordon om du importerar motorcykeln från USA. Konsultera resurser länkar för de exakta webbplatser adresserna. Där hittar du krav på importerade fordon.
2

Läs kraven och se till att din motorcykel kvalificerar för import till Kanada. Invånare i Kanada är inte tillåtet att importera motorcyklar som tillverkades enligt säkerhetsnormerna för länen än i USA eller Kanada. De enda två undantagen till denna regel är om motorcykeln är minst 15 år gammal eller om motorcykeln in Canada tillfälligt.
3

Leverera motorcykeln till kanadensiska tullen. Du kan köra motorcykeln själv om du tar det från Förenta Staterna. Sätt den på en båt med ett rederi, om motorcykeln är från utlandet. Expressfrakt via luften är möjligt också, men det kommer att bli mycket dyrt. Kontrollera med olika rederier, eftersom deras priser kan variera en hel del.
4

betala egenavgifterna. Avgifterna inkluderar justitiesekreterare importerade fordon "programmet (för motorcyklar från USA), de varor och tjänster skatt, och ytterligare några skatter import, beroende på omständigheterna. Till exempel, en Europa-byggda motorcykel som importeras från Förenta staterna eller direkt från Europa, är föremål för en extra avgift.

Även provinsiella eller territoriella moms kan tillkomma.
5

Har motorcykeln så att de uppfyller Transport Canada regler och provinsiella eller territoriella säkerhetskrav. För motorcyklar som importerats från USA måste också passera en registrator av importerade fordon inspektion. Canadian Tire och några oberoende centra är bemyndigade att utföra denna kontroll.
6

Gå till en lokal kanadensisk licensiering presidiet att få en registreringsskylt. Ta med dig Form Vehicle Importera som du bör ha fått i tullen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78940.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.