Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du köper en bil i Thailand

Att köpa en bil i Thailand kan vara tröttsamt eller äventyrlig, med tanke på din status i landet. Om du är en internationell, en annan uppsättning regler och förordningar kan gälla för dig. Det kan också vara svårt för dig att få ett lån som internationell. Dessutom finns det olika saker att tänka på när man köper en begagnad bil i stället för en ny. Instruktioner
1

Gör en lista över funktioner du vill ha i bilen. Till exempel, soltak och automatisk stoljustering. Du kan välja från några bra Thai-tillverkade bilar som Toyota och Honda. Importerade bilar beskattas hårt av regeringen och kan vara svårt att hitta lätt i butikerna.
2

Gör en lista över återförsäljare i ditt område med hjälp av de lokala gula sidorna.

3

Besök de olika återförsäljare och provkör olika bilar de har.
4

Be för betalningsalternativ som erbjuds på olika bilar. Få information såsom handpenning, optioner lån och försäkringar. Om du är en internationellt behöver du några thailändska människor av god status för att underteckna garanti för dig att få ett lån.
5

Utvärdera alla alternativ och begränsa din sökning till den du gillar mest.

6

Gör betalningen och köpa bilen.
7

Registrera bilen i ditt namn på kontoret för avdelningen för landtransporter (DLT). Om du är en internationell, kommer du att producera ditt pass, visum och arbetstillstånd eller någon annan form av dokumentation som utfärdats av den thailändska regeringen om din lagliga närvaro i landet. Däremot kan handlingar skiljer sig beroende på din nationalitet.
8

Plocka upp den tillfälliga registreringsskylten, skatt klistermärke, blå-bok eller registreringsdokument och köpa försäkring om det behövs, medan på DLT. Den blå boken kommer att behållas av återförsäljaren tills du betala lånet helt. Att köpa en begagnad bil
9

Gör en lista på de bilar som du gillar från de
förtecknas i sekretessbelagda delen av lokala tidningar eller webbplatser. Se upp för Internet-bedrägerier, eftersom de inte är ovanliga.
10

provkörning och inspektera bilarna på din lista. Märker några ovanliga ljud eller läten. Kontrollera bromsarna genom att bromsa flera gånger.
11

Kontrollera klädseln för fläckar och skador, AC, stereo, larmsystem, inredning och belysning exteriör och vindrutetorkare.
12

Kontrollera att inga läckor och skador under bilen och inne i huvan.
13

Se den blå boken för ägaruppgift och kontrollera om skatterna är fullt betalda.
14

Förhandla ett pris du är villig att betala och köpa bilen.
15

Följ steg sju och åtta ovan för att registrera bilen i ditt namn. Både nya och gamla ägarna måste producera dessa handlingar. Om någon ägare är thailändska, så han kommer att producera ett ID-kort och hus registreringsbevis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79027.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.