Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Common Rail Diesel Bränslesystem

Även om många förknippar ordet "diesel" med kacklande, illaluktande rök-Belchers av fordom, modern teknik såsom common rail insprutning gör dessa motorer mer än konkurrenskraftig med bensin i termer av makt och hövlighet. Common rail insprutning är både en utveckling av teknik som har använts i årtionden och ett stort steg i att kontrollera dieselmotorer. Föregångare

Common rail insprutning kan bäst ses som barn av direktinsprutning och elektronisk multipoint bränsleinsprutning. Multipoint bränsleinsprutningssystem, som används på nästan alla moderna bilar, använda en enda bränsleinsprutare monterad i inloppsporten hos motorn för att spruta bränsle in i motorns cylinder via dess inloppsventil. Direkt injektion flyttar bränsleinjektorerna in i cylindern, där tändstiftet skulle vara på en bensinmotor, att spruta in bränsle direkt där dess behövs.
Nödvändighet

Direktinsprutning är överlägset den bästa injektionen metoden, särskilt för diesel som är beroende av korrekt och läglig bränslepåfyllning. Emellertid kräver riktning injektion höga bränsletryck för att övervinna lufttrycket som orsakas av den stigande kolven. Detta har traditionellt krävt en positiv-deplacement bränslepump, vilket liknar en liten fyrtaktsmotor. Dessa pumpar är tidsinställda till motorns rörelse. Vilka tillverkare som behövs för att de moderna dieselmotorer var riktig injektion av elektronisk MFI med den råa kraften i en traditionell DI-system.
Beskrivning

A common rail direkt-insprutning systemet använder en enda bränsle reservoar för att ansluta bränsleinsprutarna, men livnär att järnvägen från en kraftfull pump som de som används med direktinsprutning. Bränslepumpen trycksätter järnväg till Tryck överstigande 23,000 pounds per square inch. En dator öppnar och stänger bränsleinsprutarna att skicka en stråle av trycksatt bränsle från skenan till cylindern.
Fördelar Addera

Övergången från DI till CDI liknar och precis lika revolutionerande som förra århundradets övergång från förgasare till elektronisk bränsleinsprutning. Mekaniska DI system kallas "open-loop", vilket innebär att de utför samma sätt oavsett vad de yttre förhållanden eller motorns kondition. CDI använder en rad sensorer för att avgöra hur mycket bränsle för att injicera och när du injicerar den för bästa prestanda. CDI-utrustade motorer är mycket renare, tystare, mer kraftfull, kan mer bränsleeffektiv och mer mångsidig än något mekaniskt system någonsin hoppas att bli. Addera Innovationer

Även om CDI-tekniken är ännu i sin linda, har Caterpillar Diesel redan tagit nästa steg i CDI evolution genom att eliminera bränslepumpen och dess farligt trycksatt bränsle järnväg helt. CAT: s nya HEUI (hydrauliskt eller elektroniskt styrd, Unit Injection) injektorer använder motorns oljetryck för att påverka en skälvande membran inne i injektorn. Detta membran trycksätter bränslet till erforderlig psi rätt inuti injektorn, vilket gör att datorn för att justera inte bara insprutningstidpunkt men bränsletrycket att möta realtid motor krav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78732.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.