Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur förstå Bil specifikation

När man jämför bilar, kan specifikationerna vara ett användbart verktyg för att förstå kraften, kapacitet och kostnader. Fordonsspecifikationer klistermärken (som tillhandahålls av en återförsäljare på nya fordon) är utformade för att ge konsumenterna möjlighet att göra snabba jämförelser på bränsleekonomi, optioner, och fordonets konstruktion utan att behöva granska bruksanvisningarna. De primära specifikationer som används för att jämföra fordon är miles per gallon, motorns prestanda (hästkrafter och vridmoment) och dragkapacitet. Kostnader och alternativ bör också övervägas när du gör ett slutgiltigt beslut. Instruktioner
1

Granska bränsleekonomi. MPG (miles per gallon) betyg tillåter en konsument att bedöma förväntade betyg bränsleekonomi för ett visst fordon år. Eftersom regeringens tester kan ändras från år till år, kan MPG betyg inte vara likvärdiga över flera år. MPG betyg representerar förväntad körsträcka och är representativa för vad en genomsnittlig konsument skulle uppnå. Faktiska MPG betyg bestäms av körvanor och villkor.
2

Granska motorstorlek. En fordonets motor storlek bestäms i liter eller i cubic inches. Volymmåttet avser mängden av förskjutning motorns cylindrar producera. Engine med större förskjutningar kan ge mer makt. Fler cylindrar innebär oftast en högre deplacement och förmågan att producera mer kraft med mindre RPM (motorvarv per minut).
3

Granska motorns prestanda. Prestanda mäts i hästkrafter och vridmoment. Hästkrafter är det mått som används för att bestämma den effekt som matas ut av en motor. Vridmoment, mätt i fot pounds, i huvudsak representerar den maximala mängden accelerationseffekt finns i en växel. Både topp åtgärder är till för ett givet varvtal. Som ett exempel, då fordonet kan ha 200hp, kommer när toppen hästkrafter finns tillgängligt i varvtalsområdet direkt påverka mängden av filt ström. Likaså när maximala vridmomentet är på en lägre varvtal, kommer bilen att accelerera snabbare än en motsvarande hästkrafter producerar motorn med maximalt vridmoment vid ett högt varvtal.
4

Bestäm totalvikt (bruttovikt) och totalvikt (GVWR). Båda dessa värden finns normalt på en dekal på förarsidans dörr. Den GVW är också känd som "tomvikt" av fordonet. Den representerar den faktiska vikten av fordonet som levereras av tillverkaren. Den GVWR är den högsta totalvikt på fordonet kommer att stödja. Totalvikt omfattar fordon, passagerare, last och bogserade föremål. Den nominella dragkapacitet hittas genom att subtrahera totalvikter från GVWR.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78939.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.