Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du köper en bil under konkurs med en cosigner

Konkurs är aldrig lätt, men det kan hjälpa dig att få en nystart. Fördelen med konkurs är att du kan eliminera eller åtminstone lindra en hel del av dina befintliga skulder. En av de nackdelar med att konkurs är att du kommer att behöva bygga upp din kredit. Det kan vara svårt att få en bil lån, i själva verket kanske du behöver ha en cosigner. Den cosigner måste ha bra kredit och kunna bli godkänd för lånet. I grund och botten håller din cosigner att vara ansvarig för att betala lånet om du standard. Därför måste det vara någon som litar på dig en hel del. Instruktioner
1

Hitta den bil du vill köpa. Prata med bilfirma om dina lån alternativ, och låt dem veta att du går igenom en konkurs och planerar att använda en cosigner. De flesta återförsäljare kommer inte att ha ett problem med detta så länge cosigner har tillräckligt bra kredit för att bli godkänd för lånet.
2

Bestäm vem som kan vara din cosigner. Det kan inte vara vem som helst. Det måste vara en person som verkligen litar på dig och tror att du kommer att göra varje betalning i sin helhet och i tid. Du måste också välja någon som har en bra kredit värdering. Annars kan cosigner inte godkännas för lånet heller. Några goda kandidater är oftast människor som har en lång kredit historia och som har tagit ut och betalat tillbaka lån själva.
3

Prata med din potentiella cosigner. Detta är inte ett beslut för cosigner att ta lätt på. Han är i grunden överens om att ta lika ansvar för att betala tillbaka lånet på din bil. Om du slutar att göra betalningar, har din cosigner att göra dem åt dig annars kommer det att påverka hans kredit negativt. Gör inte denna begäran nonchalant eller via telefon. Prata med din potentiella cosigner personligen så han kan se hur seriös du om är att få din kredit tillbaka på rätt spår.
4

Ta cosigner till bilfirma med dig. De kommer att ta sin kredit och se till att han är berättigad till lånet. När han är godkänd, kan du börja köpprocessen och signera alla nödvändiga pappersarbetet.
5

Förvara inte din cosigner i mörkret. När du har din nya bil och börja göra betalningar, hålla honom uppdaterad. Låt honom veta periodvis att du gör dina betalningar varje månad och hur mycket tid som är kvar på ditt lån. När du gör din sista betalning, skicka din cosigner ett kort eller tack gåva att låta honom veta hur mycket du uppskattar hans hjälp medan du går igenom konkurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78766.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.