Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur beräkna moms på en bil

När du köper en ny bil, måste du vara medveten om den totala kostnaden för fordonet, vilket kan vara högre än prislappen. Enligt Edmunds är bilpriserna uppsättning utan inklusive moms och andra kostnader såsom destination avgifter och optioner. För att noggrant beräkna hur mycket moms kommer att vara på ett bilköp, måste du veta kostnaden för fordonet, den skattepliktiga försäljningspris vägen beräknas i ditt område och försäljning skattesats. Instruktioner
1

Kontakta din utrikesdepartementet av intäkter för att fastställa den försäljning skattesats och metoden för att beräkna din moms. Till exempel, vissa stater bedömer moms baserad på det slutliga priset på bilen, att det pris som skall minskas med värdet av ett inbyte eller inte omfattar ekonomiska incitament i försäljning beräkningar skatt.
2

Beräkna den totala kostnaden för bilen inklusive destination avgifter och optioner. Till exempel, om basen priset är $ 12,000, men du har $ 500 i alternativ och en $ 300 destination avgift, skulle det totala priset vara $ 12.800.
3

Subtrahera värdet av kontant incitament och din handel -in, om ditt tillstånd kan du dra av dem från försäljningspriset vid fastställandet av omsättningsskatt. Till exempel, om ditt tillstånd tillåter priset i syfte att omsättningsskatt skall minskas med ditt inbyte och du har en $ 3800 handel, subtrahera $ 3800 från $ 12.800 för att få en skattepliktig totalt $ 9.000. 4

Multiplicera den beskattningsbara försäljningspriset vid försäljning skattesats. Fortsatt exempel, om din försäljning skattesatsen är 7 procent, skulle du multiplicera 0,07 med $ 9000 till finna att du skulle skyldig $ 630 i moms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78717.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.