Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Fördelar med automatiska växellådor

Även om de är mindre populära i andra delar av världen, de flesta bilar som säljs i USA sedan 1950-talet har varit automatik. USA: s förkärlek för denna sändning typ började som en fråga om bekvämlighet, men med åren automatlåda fordon har visat sig vara duktiga och effektiva artister. Convenience

Den största fördelen med automatiska växellådor är att de är helt enkelt lättare att använda. Att köra en automatisk växellåda bil är så enkelt, faktiskt, att många nationer, däribland Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Polen, kräva att nya förare ta sin certifiering tester i manuellt växlade bilar för att få sina körkort.

så bekväma de är att köra, sätter själva enkelheten i automatiska växellådor dem i centrum för någon hetsig. Det finns många som hävdar (främst i Europa, där 80 procent av alla bilar är handböcker) att automatiken gör körningen alltför lätt, minskar förarens inblandning i körningen processen och öka sannolikheten för en olycka. Detta påstående har inte, hittills (2010), visat av några vetenskapliga studier.
Styrka

Automatiska växellådor är till sin natur mer kraftfull än någon motsvarande manuell växellåda. Standard automatik använda en "planetväxel" kuggväxel inrymt nära baksidan av överföringen, som utnyttjar en uppsättning av små "planet" kugghjul som drivs av en "sol" växel på insidan och en "ring" kugghjul på utanför att överföra makten. Detta arrangemang ökar mängden ytan kontakt mellan växlarna som sprider momentbelastningen ut över ett större område och minskar brott.
Acceleration

Generellt automatik växla snabbare och mer exakt än de flesta manuell växellåda förare kan hantera. Återupprätta en manuell växellåda omfattar flera grader av förarens rörelser, som alla erbjuder möjlighet till misstag och mis-timings. Avståndet mellan engagemang klorna på de flesta automatiska växellådor är en fråga om nanometer, så någon prestanda-justerad automatisk teoretiskt kan skifta snabbare än dess förare kan blinka.
Momentförstärkning
< p> Nästan alla sanna automatik använder en vätskekoppling kallas en "momentomvandlare", vilket är det som tillåter motorn gå på tomgång. Vridmoment omvandlare överföring strömmen med en motordriven turbinblad som driver vätska genom transmission-monterad turbinblad. När motorn-side turbinblad når ett förinställt varvtal (stall speed), överväldigar den överföring turbinens förmåga att passera vätskan utan att flytta.

I de få stunder mellan tomgång och full överföring engagemang, skillnaden mellan verken "hastighet skapar en sorts hävstångseffekt som liknar en kontinuerligt variabel transmission. Detta ökar moment bara av tomgång, och med det bilens acceleration. Det är av denna anledning som automatiken är att föredra för de flesta typer av professionella dragracing, eftersom de kommer nästan alltid köra lägre tider än samma bil med en manuell växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78607.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.