Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois

Bärgning titlar ges till fordon som har lidit så mycket skada i ett vrak att kostnaden för reparationerna överstiger värdet på bilen. I Illinois, kan fordon med bärgning titlar inte registreras. Snarare måste bilen byggas om och inspekteras på rätt sätt. De som tar emot en ombyggd titel kan sedan registreras i staten. Instruktioner
1

Har fordonet besiktigas av en legitimerad bil rebuilder att ta reda på hur mycket arbete bilen kommer att behöva göra det tillbaka på vägen. Oavsett om du väljer att gå vidare med ombyggnaden kommer att bero på kostnaden för fastställande av fordonet i förhållande till dess värde. En professionell rebuilder kan hjälpa dig att avgöra om det är värt det finansiella investeringar.
2

Ta det ombyggda fordonet till Illinois Department of Transportation (IDOT) Safety Test Lane för en säkerhetskontroll. Detta måste ske innan har det kontrollerade fordonet vid en bärgning station. Kontakta en statssekreterare Police Inspection Station för att boka tid för att få det kontrollerade fordonet Addera 3

. Det finns fyra besiktningsstationer i delstaten Illinois - av vilka tjänster ett antal län. För att hitta kontaktuppgifter och behandla utanför inspektion station i ditt område, ladda ner "Bärgats fordonskontroller" broschyr från www.cyberdriveillinois.com.
4

Har din licensierade enhet fordon rebuilder bilen till station för inspektion utnämningen. Enligt statssekreteraren Police, kan bilen inte köras förrän den är registrerad med giltiga återförsäljare plattor, har en 7-dagars tillstånd från en statssekreterare Driver Services anläggning eller en 72-timmars tillstånd från Secretary of State Police.

5

Ta nödvändig dokumentation för att inspektionen utnämningen. Handlingar som skall företes omfattar bärgning certifikat, en ifylld ansökan, en bärgning bekräftelse som beskriver allt det arbete som har gjorts för att bygga bilen, den IDOT fordonet inspektionsrapporten, ett giltigt körkort för föraren av det bärgade fordonet och räkningar för alla väsentliga delar som har bytts ut. Den bärgning intyget, och ansökan ska vara i namn av den licensierade rebuilder.
6

Ta två checkar eller postanvisningar till inspektionen utnämningen att betala för inspektion och titeln. Båda kontrollerna måste göras till statssekreterare. Som av mars 2010 var kontrollen avgiften $ 94 och titeln avgiften var $ 65.
7

Registrera fordonet om den passerar inspektionen och beviljas en ombyggd titel. Du kan ansöka om registrering på någon statssekreterare Driver Facility i staten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78647.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.